Η ΝΙΚΗ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΗ Γ.Γ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Παιδείας.

Η Νίκη Γκοτσοπούλου δεν είναι απλά σύζυγος του συντοπίτη μας Κυριάκου Μπαμπασίδη. Είναι μια καταξιωμένη νέα γυναίκα με πολλές επιστημονικές γνώσεις, ιδιαίτερα προσόντα και φρέσκιες ιδέες που ανέλαβε καθήκοντα στο πλευρό του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας. απέκτησε Master of Philosophy (M.Phil), Πτυχίο Έρευνας και Διδασκαλίας για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές (Postgraduate Research Training) από το Graduate Research Institute Business Law), ανακηρύχθηκε με άριστα Διδάκτωρ Νομικής του πανεπιστημίου του Hull, δίδαξε Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο σε προπτυχιακούς φοιτητές του ιδίου πανεπιστημίου, μαθήματα Αστικού Δικαίου σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ως ειδική επιστήμονας στο ΔΠΘ, ενώ μεταξύ πολλών άλλων είναι και συγγραφέας ενός ξενόγλωσσου βιβλίου με τίτλο «Practices in International Arena, in European Community, in England and in Greece».
dsc_3749ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Kα Νίκη Γκοτσοπούλου αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αίσθημα ευθύνης αποδέχθηκα την άκρως τιμητική πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου να αναλάβω τη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου, πρόταση που αποδεικνύει έμπρακτα τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στους νέους ανθρώπους.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα στον κρίσιμο τομέα της Παιδείας σ’ αυτό το χρονικό σημείο που ξεκινά μια νέα φάση εθνικού διαλόγου, πρόθεσή μου είναι να ακολουθήσω τον δρόμο της ευθύνης, όπως αυτός χαράχτηκε από τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, μέσω της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να συμβάλλω από την πλευρά μου, το μέγιστο δυνατό, στην βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, αλλά και στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του στελεχιακού δυναμικού και του προσωπικού του Υπουργείου καθώς και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, με βάση τις αξίες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Σε μια τόσο σημαντική μέρα για τη ζωή μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο για την εμπιστοσύνη του, καθώς επίσης τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο για την ευκαιρία που μου έδωσε επιλέγοντάς με ως συνεργάτιδά του στο ΥΠ.ΕΘ.Α., τον νυν Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που με περιέβαλλε τα τελευταία χρόνια. Υπήρξε και παραμένει για μένα ένας ανεκτίμητος πολιτικός εμπνευστής και προσωπικός φίλος. Ευχαριστώ τέλος τον σύζυγό μου κ. Κυριάκο Μπαμπασίδη για την αμέριστη και ολόπλευρη στήριξή του».

Σχολιάστε