ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
Σε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων και των τεχνικών έργων του βασικού επαρχιακού δικτύου προχώρησε η Νομαρχία Ροδόπης.

Συγκεκριμένα εξειδικευμένα συνεργία με την επίβλεψη των υπηρεσιών της Νομαρχίας προέβησαν σε κοπή θάμνων και δέντρων για την βελτίωση της ορατότητας, καθώς και σε καθαρισμούς των τεχνικών έργων και συντηρήσεις ερεισμάτων και πρανών.
Συνεργεία της Νομαρχίας έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους
Κομοτηνή – Κόσμιο – Ξυλαγανή – Μαρώνεια – Άγιος Χαράλαμπος
Μαρώνεια – Κροβύλη
Ίμερος – Πλατανίτης
Φύλακας – Βέννα – Κρωβύλη – Μέστη
Γλυκονέρι – Φανάρι
Κομοτηνή – Ίασμος – Αμαξάδες

Επιπλέον η Νομαρχία έχει εγκαταστήσει εργολάβο, ο οποίος συντηρεί την κάθετη σήμανση που έχει υποστεί πολλές φθορές κυρίως από βανδαλισμούς, ενώ ξεκίνησε η τοποθέτηση νέων σημάτων και η διαγράμμιση οδών του επαρχιακού δικτύου τόσο σε παραθαλάσσιες περιοχές όσο και σε περιοχές του ημιορεινού και ορεινού όγκου.
Υπενθυμίζεται ότι το νέο θεσμοθετημένο επαρχιακό δίκτυο του Νομού Ροδόπης ανέρχεται σε 733 χιλιόμετρα από τα οποία τα 490 είναι ασφαλτοστρωμένα.

Παρά τις προσπάθειες της Νομαρχίας για βελτίωση της οδικής ασφάλειας, λόγω του μεγάλου οδικού δικτύου δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Επομένως οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι προσεκτικοί και να οδηγούν πάντοτε σύμφωνα με την υπάρχουσα ορατότητα, την κατάσταση του οδοστρώματος και γενικά σύμφωνα με τις συνθήκες οδήγησης τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Σχολιάστε