ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κομμάτων και συνδικάτων στις αποφάσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Πέμπτη 24 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής ο ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους πολίτες για την δημιουργία ενός κινήματος αντίστασης και ανατροπής στις πολιτικές που εφαρμόζονται.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πρόσφατα ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Έλληνες επιδοκιμάζουν την πολιτική της κυβέρνησης του. Ο επί της Εργασίας Υπουργός ως άλλος Νέρων δηλώνει ότι αυτά επιβάλλουν οι δανειστές μας όσον αφορά στις αλλαγές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό και βάζει φωτιά στη χώρα. Είναι πρόδηλο ότι η πολιτική απάτη έχει και τα όρια της. Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όλη η κυβέρνηση, έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της πολιτικής απάτης.

Τώρα καθίσταται και υβριστής των πολιτών. Γιατί τα περίφημα τρία «δεν» της κυβέρνησης πριν από μήνες σήμερα απλώς μας θυμίζουν το πως μπορείς να διαπράξεις μια τεράστια πολιτική απάτη και να θεωρείς ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Η πλήρης κατεδάφιση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από καμία κοινωνία και προφανώς ούτε από την ελληνική. Η πολιτική απάτη που διέπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να είναι βέβαια για αυτό, θα πληρωθεί.

Καλούμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν αντιρρήσεις σοβαρές τόσο για το εργασιακό όσο και για το ασφαλιστικό να θυμηθούν την ώρα της ψηφοφορίας αυτές τις αντιρρήσεις. Γιατί αλλιώς απλώς θα έχουν καταγραφεί «ως γραφικοί» ενός «αποτυχημένου θιάσου». Μπροστά σε αυτή την καπιταλιστική βαρβαρότητα της κυβέρνησης μάλλον ακούγεται πια τραγικά αστείο το προεκλογικό σύνθημα του πρωθυπουργού «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επέλεξε την βαρβαρότητα.

Απέδειξε επίσης ότι έχει πρόβλημα με την νέα γενιά την οποία την καταδικάζει σε μισή δουλειά, μισή ζωή, έχει πρόβλημα με τους εργαζόμενους πάνω από τα πενήντα χρόνια, πυροβολεί την μητρότητα και αποσαρθρώνει κάθε έννοια δικαίου και κοινωνικού κράτους στη χώρα. Ως «κατώτατοι υπάλληλοι» μιας πολυεθνικής εκτελούν χωρίς να ρωτούν τις εντολές των προϊσταμένων τους.

Εκτιμούμε ότι είναι η ώρα των πολιτών. Να διεκδικήσουν τον δημόσιο πλούτο που κλάπηκε με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Να απαιτήσουν μια άλλη πολιτική που θα σέβεται τον μόχθο τους. Να αποδοκιμάσουν με τον πιο έντονο τρόπο τις πολιτικές και τα κόμματα που έφεραν την χώρα σε κατάσταση υποτέλειας. Να ξεπεράσουν οι πολίτες τον κατευθυνόμενο τρόμο για το μέλλον της χώρας.

Γιατί τρόμος είναι η πολιτική της κυβέρνησης, και όχι οι πολιτικές που λύνουν τα προβλήματα υπέρ των πολιτών. Τρόμος είναι οι πολιτικές αυτές που εξοντώνουν την κοινωνία και όχι οι πολιτικές που οδηγούν στην ευημερία της κοινωνίας. Μονόδρομοι δεν υπάρχουν ούτε στην πολιτική ούτε στην ιστορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους και όλες στην δημιουργία ενός κινήματος αντίστασης και ανατροπής στις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Καλούμε όλους τους πολίτες την Πέμπτη 24 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής ως μια πρώτη αντίδραση στα μέτρα που έρχονται. Ο λαός είναι εκείνος που πρέπει τώρα να αντιδράσει.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: