Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Με συγκινητική ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες μαθητές πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου η προγραμματισμένη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με θέμα «ΚΟΣΥΝΘΟΣ – Κομμάτι της Ζωής μας». Η εκδήλωση στόχευε στην ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού για το υπάρχον πρόβλημα του ποταμού Κόσυνθου και τη σταδιακή υιοθεσία από τους μαθητές «κουλτούρας» που σέβεται την εξαιρετικής αισθητικής ευρύτερη περιοχή.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τις Διευθύνσεις Α΄θμιας Εκπαίδευσης Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, το «Europe Direct Κομοτηνής» και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας. Κυριότεροι ωστόσο συντελεστές ήταν αναμφισβήτητα οι 84 μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού των Μειονοτικών Σχολείων Ιάσμου και Κοπτερού.

Σημείο έναρξης το Προσκοπικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΓΕΡΑΚΑΣ» στο 8ο χ.λ.μ. Ξάνθης – Σταυρούπολης, όπου έγινε το καλωσόρισμα των μαθητών καθώς και εκτενής οπτικοακουστική παρουσίαση σχετικά με τη σοβαρότητα της επιβάρυνσης και μόλυνσης του ποταμού Κόσυνθου.

Ακολούθησε συμβολικός καθαρισμός προσβάσιμων σημείων της κοίτης και επιτόπια ενημέρωση από τους εμψυχωτές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σχετικά με τις συνέπειες της εναπόθεσης απορριμμάτων παρόχθια.

Με την επιστροφή των μαθητών στον αρχικό χώρο συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια εκπαίδευσης τεσσάρων ομάδων όπου δόθηκε έμφαση στη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών από απορρίμματα και τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων από αυτά, ενώ διοργανώθηκαν και παιχνίδια ευαισθητοποίησης γύρω από το περιβάλλον.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής, αλλά και παιδικών βιβλίων για το περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική εθελοντική παρουσία των διασωστών – «ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ» Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: