ΕΥΓΕ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ!!!

Άλλα λένε το πρωί άλλα το βράδυ. ΄Αλλα λέει ο αντιδήμαρχος κατ’ιδίαν με τους δημότες και άλλα μέσω της δημοτικής αστυνομίας. Άλλα λένε και άλλα κάνουν γενικώς.

Προθεσμία ένος μηνός υποτίθεται ότι έδωσε ο δήμος στους καταστηματάρχες της πόλης προκειμένου να ξηλώσουν τις κάθετες πινακίδες στις προσόψεις των καταστημάτων τους, γιατί σύμφωνα με το Ν.2946/2001 για τα διαφημιστικά πλαίσια και την υπαίθρια διαφήμιση, ναι τώρα τον θυμήθηκαν!!! θεωρούνται παράνομες. Δηλαδή 30 ημέρες από την πρώτη ειδοποίηση.

Μέχρι εδώ καλά και ποιος θα είχε αντίρρηση εφ’όσον ο νόμος είναι νόμος για όλους?΄Ελα όμως που οι προθεσμίες κι οι νόμοι δεν ισχύουν το ίδιο για όλους και οι καταστηματάρχες όπως και γενικότερα οι δημότες αυτής της πόλης δεν είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο αλλά α΄και β΄κατηγορίας!!!

Μια εβδομάδα μετά και εντελώς ξαφνικά 2 δημοτικοί αστυνομικοί με πλήρη περιβολή μοίρασαν – επιλεκτικά όπως και οι ίδιοι διευκρίνησαν – τα πρώτα ραβασάκια του αντιδημάρχου οικονομικών Αντώνη Γραβάνη: «Ότι κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης πρέπει να προβείτε στην αποξήλωση της πινακίδας στο κατάστημά σας κλπ…ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7-6, τη Δευτέρα δλδ» …γιατί αλλιώς… πρόσθεταν οι αστυνομικοί με το ανάλογο υφάκι…θα τις κατεβάσει ο δήμος και θα σας βάλει και πρόστιμο. (1.500 ευρώ η λυπητερή).

Φυσικά και δεν προκαλεί εντύπωση ότι η αρχή γίνεται με κάποιους μικροεπαγγελματίες της γειτονιάς, που συμπτωματικά δεν έχουν και τις μεγαλύτερες σε μέγεθος πινακίδες.

Προφανώς αυτούς επέλεξε η δημοτική αρχή για να εξαντλήσει την αυτηρότητά της και σε αυτούς έστειλε τη δημοτική αστυνομία 3 φορές μέχρι τώρα σε ώρα δουλειάς, λες και είναι καταζητούμενοι. Την 1η για να φωτογραφίσουν τα μαγαζιά τους απ’έξω, με εντελώς «γκεσταπίτικο» τρόπο και χωρίς καν να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν τους λόγους που το κάνουν και τις άλλες 2 για να παραδώσουν τα ραβασάκια του αντιδημάρχου, με την προειδοποίηση ότι εάν δεν συμμορφωθούν θα πληρώσουν. Στους υπόλοιπους (4 χιλιάδες πόσους) που δεν έχουν καν φωτογραφηθεί ακόμα, ΘΑ… σταλούν λένε στη συνέχεια.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΟΠΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ?

Τι να πει κανείς για τη λογική της δημοτικής μας αρχής!!!

Σε μια εποχή που η αγορά της Κομοτηνής χαροπαλεύει, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ο μικροεπαγγελματίας καίγεται να πληρώσει ΤΕΒΕ, νοίκι και υποχρεώσεις στις τράπεζες, εσείς που φαίνεται λύσατε όλα τ’ άλλα προβλήματα αυτής της πόλης, αποφασίσατε να βάλετε τάξη και στις πινακίδες.

Εύγε. Μάλλον δεν είχατε κάτι σοβαρότερο να ασχοληθείτε αυτόν τον καιρό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: