Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Θα έρθει Πέμπτη? θα έρθει Παρασκευή? Τι βάσανο κι αυτό για τους ντόπιους δημοσιογράφους!!! Οι πληροφορίες πάντως παραμένουν συγκεχυμένες. Είναι βλέπετε και ο φόβος μη του ετοιμάσουν καμιά «θερμή» υποδοχή τίποτα άνεργοι ή απλήρωτοι εργάτες του Λαναρά και χαλάσει η φιέστα.

Πάντως έρθει δεν έρθει εμάς το ίδιο μας κάνει αφού η παρουσία του πρωθυπουργού δεν φαίνεται να σηματοδοτεί κάποια θετική εξέλιξη για την περιοχή της Ροδόπης, η οποία όπως όλα δείχνουν βρίσκεται σε τροχιά υπανάπτυξης και καθυστέρησης σε όλους τους τομείς προ πολλού.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου θα φτάσει τελικά την Παρασκευή 28 Μαΐου για επίσκεψη μίας ημέρας και ως εκ τούτου δεν θα προλάβει τα εγκαίνια της έκθεσης ΘΡΑΚΗ το απόγευμα της Πέμπτης αλλά σίγουρα θα βρει λίγο χρόνο για να συναντηθεί με εκπροσώπους της μειονότητας και να συζητήσει τα γνωστά αιτήματα περί εκλογής μουφτήδων, αυτοπροσδιορισμού, δίγλωσσων σχολείων κλπ.

Όσο για τα υπόλοιπα που ακούστηκαν και γράφτηκαν σε τοπικά ΜΜΕ και μπλογκς, περί πρόθεσης του πρωθυπουργού για το πρώτο υπουργικό συμβουλίου εκτός των αθηναϊκών τειχών με την παρουσία κορυφαίων υπουργών αλλά και λαμπρών εγκαινίων στο συνεδριακό κέντρο της Κομοτηνής , μάλλον άνθρακες ο θησαυρός. Ούτως ή άλλως κανένας δεν πίστεψε ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ αλλά και κανένας δεν κατάλαβε ποιο το όφελος για την περιοχή εκτός από κάποια πρόσκαιρη δημοσιότητα στα αθηναϊκά κανάλια ή κάποιες ωραίες αναμνηστικές φωτογραφίες για τα προεκλογικά φυλλάδια των τοπικών στελεχών εν όψει των εκλογών.

Αν και το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Κομοτηνή μπορεί να αλλάξει, μέχρι στιγμής το επικρατέστερο σενάριο  έχει ως εξής:

10:00 Αφιξη στην Κομοτηνή –  Υποδοχή του πρωθυπουργού στη Νομαρχία Ροδόπης.

16:00 Επίσκεψη στην έκθεση ΘΡΑΚΗ 2010.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Όταν βουλιάζει η Ελλάδα και οι εργαζόμενοι, απ’ την πολιτική του κ. Παπανδρέου και τον ασφυκτικό κλοιό και έλεγχο του Δ.Ν.Τ. είναι αυταπάτη να θεωρεί κανείς ότι μπορεί η Θράκη να επιπλεύσει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Αν η περιοχή και οι φορείς της στο παρελθόν, , έδειξαν διαθεσιμότητα για τα επικοινωνιακά παιγνίδια των εκάστοτε Πρωθυπουργών, η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα της ζωής των ανθρώπων, δεν τα επιτρέπει. Δηλαδή να εμφανίζεται η Θράκη ως πειραματόζωο αποδοχής των σκληρών, αντιλαϊκών και αναποτελεσματικών για την χώρα μέτρων.

Στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής όπως: της απασχόλησης των νέων ανθρώπων, που εξαναγκάζονται να φεύγουν απ’ την περιοχή, των εργαζομένων στα εργοστάσια που μένουν χωρίς δουλειά από την αποβιομηχάνιση της περιοχής, των επαγγελματοβιοτεχνών που συνθλίβονται από το τραπεζικό σύστημα και τις πολυεθνικές αλυσίδες, του φυσικού περιβάλλοντος που απειλείται απ’ τους χρυσοθήρες και τον πετρελαιαγωγό, της αποδιάρθρωσης της αγροτικής παραγωγής, μπορούν να δοθούν λύσεις.

Προϋπόθεση για να υπάρξουν αυτές οι λύσεις είναι η αποσύνδεση της χώρας από το Δ.Ν.Τ. και τον λεγόμενο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε, και η διαμόρφωση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας, με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και του λαού.

To Γραφείο Τύπου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: