ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΙΓΕΙΡΟΥ ΚΑΙ Ν.ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Κομοτηναίων κ.Δημήτρης Κοτσάκης για το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και την νέα διοικητική μεταρρύθμιση προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Ο Δήμος Κομοτηνής διαθέτοντας τις δομές και τις διαδικασίες, και εφαρμόζοντας δημοτικές πολιτικές που τα τελευταία χρόνια τον έφεραν στην πρωτοπορία σε ολόκληρη τη χώρα, είναι έτοιμος να επεκτείνει με ομαλότητα και ασφάλεια τις υπηρεσίες και τις πολιτικές του για τους νέους του Δημότες.

Ως Δήμαρχος Κομοτηνής, με την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συμπολιτών που φιλοδοξώ να έχω στις εκλογές του Νοεμβρίου, έχω στην ευθύνη μου μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 από το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Κομοτηνής έως το μικρότερο οικισμό και την πιο απομακρυσμένη γειτονιά.

Άλλωστε ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» συνιστά ένα βήμα δημοκρατίας, είναι ένας θεμέλιος λίθος της νέας αρχιτεκτονικής της χώρας. Η ίδρυση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης ενισχύουν τη συμμετοχή, ενδυναμώνουν τον έλεγχο, αποκεντρώνουν την εξουσία, αναβαθμίζουν τα δικαιώματα του «εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» .

Η αρχή θα γίνει με την ψήφιση του Νόμου. Είναι όμως μόνο η αρχή. Η ορθή και άμεση εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου και κυρίως η οικονομική αυτοτέλεια της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης απαιτούν γενναίες αποφάσεις από την κεντρική κυβέρνηση και διοίκηση.

Όμως η ευθύνη επιμερίζεται και σε εμάς, πολίτες και αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Ο νέος Δήμος Κομοτηνής είναι μια πραγματικότητα την οποία καλούμαστε όχι απλώς να διαχειριστούμε αλλά να της δώσουμε ένα περιεχόμενο που θα εγγυάται την ευημερία των πολλών, όλων των πολιτών.

Πέρα και έξω από μικροπολιτικά συμφέροντα, από κομματικές ταυτότητες, μας ενώνει ο Νέος Δήμος Κομοτηνής, μας ενώνει το καθήκον και η υποχρέωση να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα αγκαλιάζει όλους του Δημότες, όλους μας.

Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί στο δρόμο της πολιτικής συμμετοχής, της κοινωνικής ευημερίας και της οικονομικής ανάπτυξης, ενωμένοι και αποφασισμένοι να πετύχουμε».

«Καλωσορίζω λοιπόν σήμερα ως πολίτες του Δήμου Κομοτηνής τους συμπολίτες των Δήμων Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου. Τους διαβεβαιώνω ότι από σήμερα, όλοι δουλεύουμε συλλογικά και αποτελεσματικά ώστε η μετάβαση να είναι ομαλή και ασφαλής».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: