ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Πάνω από 58 αθλητές από 11 αθλητικούς συλλόγους, θα λάβουν μέρος στην πανελλήνια κολυμβητική συνάντηση «Ηροδίκεια», που θα φιλοξενηθεί στο δημοτικό κολυμβητήριο της Κομοτηνής, από τις 9 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 9 το βράδυ της ίδιας μέρας, στο πλαίσιο ενός τριήμερου αφιερώματος πολιτισμού και αθλητισμού, που διοργανώνουν ο δήμος Κομοτηνής, η δημοτική επιχείρηση μαζικής άθλησης και αθλητισμού, με την συνεργασία του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «Ηρόδικος» και στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία των ολυμπιονικών.
Μεταξύ των αθλητών, ο Ταγιανής Χαράλαμπος με χρυσό παραολυμπιακό μετάλλιο και στην Αθήνα και στο Πεκίνο και σε όλες τις κατηγορίες τα παγκόσμια ρεκόρ, ο Καπελάκης Γιώργος χρυσός ολυμπιονίκης του Πεκίνου και χάλκινος της Αθήνας, ο δικός μας Άλεξ Ταξιλδάρης αργυρός παραολυμπιονίκης το 2004 και το 2008, ο Ανδρέας Κατσαρός αργυρός παραολυμπιονίκης το 2008 στο Πεκίνο, η Μαρία Καλπακίδου που συμμετέχει σε 3 παραολυμπιακούς αγώνες, αργυρή και χάλκινη στο Σίδνει και στην Αθήνα, ο Τσαγγάρης Βασίλης παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, ο Τσότας Νίκος παραολυμπιονίκης του Πεκίνου και ο Κιμούδης Αντώνης παραολυμπιονίκης του Σίδνει.

Ο σύλλογος «Ηρόδικος» λαμβάνει μέρος στους αγώνες με 8 αθλητές από την Κομοτηνή, μεταξύ των οποίων η Ριζάογλου Σεμιχά τρίτη νικήτρια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και κάτοχος τριών χάλκινων μεταλλίων, η Έφη Γκουλή, ο Δημοσθένης Χαλτζάκης, ο Ματουσίδης Θεόδωρος, ο Γλαρός Χρήστος, ο Νίκος Νάκος και άλλοι.

Την Παρασκευή, 23 Απριλίου, οι μαθητές του 2ου γυμνασίου Κομοτηνής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό μάθημα. Το ρόλο του δασκάλου αυτή τη φορά θα έχουν οι παραολυμπιονίκες, που θα βρεθούν κοντά στα παιδιά και μαζί τους θα «παίξουν» και θα «αθληθούν» στα παραολυμπιακά αθλήματα.

Πρόκειται για την «Παραολυμπιακή ημέρα στα σχολεία» που διοργανώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου γυμνασίου Κομοτηνής σε συνεργασία με το 2ο γυμνάσιο Κομοτηνής, στα πλαίσια των σχολικών αθλητικών εκδηλώσεων και στις εγκαταστάσεις του σχολείου στη διάρκεια των διδακτικών ωρών.

Παράλληλα με τους αγώνες, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και η πειραματική ομάδα «ν-ομάς» του θεατρικού εργαστηρίου «Επί σκηνής» θα παρουσιάσουν δύο παραστάσεις, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 στις 9 το βράδυ, με τη θεατρική παραγωγή «Λουλούδια για τον Άλγκερνον- The Charly Gordon effect» του Ντάνιελ Κέις με πρωταγωνιστή ένα άτομα με νοητική υστέρηση. . Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: