Επίσκεψη Προέδρου Ν.Α.Ρ.Ε. στην PHARMATΗEN στις Σάπες

Την νεοϊδρυθείσα επιχείρηση PHARMATΗEN A.E. που είναι εγκατεστημένη στις Σάπες και ασχολείται με την έρευνα και παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων, επισκέφθηκε στις 20 Απριλίου ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να στηρίξει την ανάπτυξη της περιοχής.

Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μια επιχείρηση – πρότυπο στην περιοχής αφού ανήκει σε ένα κλάδο υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας με εξαιρετική διεθνή ανταγωνιστικότητα εξάγοντας προϊόντα της σε πάνω από 70 χώρες, απασχολώντας 700 άτομα συνολικά, περίπου 90 στην περιοχή μας, εκ των οποίων οι 120 είναι ερευνητές.
Μετά από την επίσκεψη και την ενημέρωση που είχε από εκπροσώπους της, ο Πρόεδρος της Ν.Α.Ρ.Ε, Ομότιμος Καθηγητής Δ.Π.Θ., κ. Γιώργος Μηνόπουλος δήλωσε :

«Η επένδυση αυτή είναι η πρώτη μετά από πολλά χρόνια επενδυτικής ανομβρίας σε μία περιοχή με υψηλή ανεργία όπως οι Σάπες. Θεωρώ ότι αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει οι τοπικοί φορείς να ενεργούμε ώστε να κάνουμε την περιοχή μας πιο ελκυστική στην προσέλκυση και άλλων επενδύσεων τέτοιου είδους που βασίζουν την διεθνή ανταγωνιστικότητα στην γνώση και τεχνολογία που ενσωματώνεται στα προϊόντα και όχι στο φθηνό εργατικό κόστος.

Ελπίζουμε να δούμε σύντομα και άλλες επενδύσεις τέτοιου είδους ώστε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να αποτελούν νησίδες ισχυρής ανάπτυξης λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές παραγωγής πλούτου και θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης. Η Ν.Α.Ρ.Ε. στηρίζει κάθε υγιή επιχειρηματική πρωτοβουλία που αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή με την ευχή αυτές να είναι πολλές ώστε να συμβάλλουν στη γρήγορη και ουσιαστική ανάπτυξη της ακριτικής περιοχής» κατέληξε ο κ Μηνόπουλος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: