ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Προβλήματα στις συναλλαγές του κοινού με τις υπηρεσίες αναμένεται να προκύψουν λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική.

Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστικά αναμέτρηση των συνδικαλιστών με τον Γιώργο Παπανδρέου, που 5 μήνες τώρα τον ακούμε να μιλάει αλλά να μην τολμάει, να αγγίξει τα κακώς κείμενα του δημοσίου τομέα. Αν το λιοντάρι βρυχάται ή …μιαουρίζει, θα το καταλάβουμε από τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία.

Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, αεροδρόμια, δήμους και νομαρχίες, γιατροί και νοσηλευτές, ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει απεργία και στον ιδιωτικό τομέα, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί σε 65 πόλεις της χώρας.

Στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθούν 2 απεργιακές συγκεντρώσεις αλλά σε διαφορετικά σημεία. Η πρώτη του ΠΑΜΕ, θα ξεκινήσει στις 10 από την κεντρική πλατεία της πόλης μας ενώ η δεύτερη, του τοπικού νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, την ίδια ώρα, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης, με ανακοίνωσή τους, καλούν τους συναδέλφους τους διπλωματούχους Μηχανικούς της Θράκης, σε μαζική αντίδραση στην κρίση η οποία μαστίζει όλους τους τομείς δράσης τους, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Η αντίδραση των μηχανικών θα εκφραστεί με αποχή από τις εργασίες τους και συμμετοχή στην πανμηχανική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στο Κτίριο του ΤΕΕ-Θράκης στην Κομοτηνή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: