«ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ»

Κάποιοι επιμένουν να θυμούνται…Να θυμούνται ότι οι παππούδες τους δε συνωστίζονταν στα πλοία και στα τρένα για ταξιδάκι αναψυχής αλλά κυνηγημένοι από την μανία των Νεοτούρκων.
pontioi
Εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς και τους ξεριζωμένους του Πόντου, διοργάνωσε η «Ένωση Ελεύθερων Πολιτών» στο Ηρώων της Κομοτηνής, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται διεθνώς αυτή τη μέρα για αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας, εν όψει και της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές της «Η 19η Μαΐου δεν είναι μια οποιαδήποτε μέρα που αφορά μια μικρή μερίδα πολιτών – είναι «Εθνική Ημέρα Μνήμης» βάσει Προεδρικού Διατάγματος από το 1994 και η Πολιτεία οφείλει να την τιμάει, όπως η ίδια έχει ορίσει και όπως αρμόζει σε ένα γεγονός εθνικής σημασίας. Είναι απαράδεκτο ο Δήμος Κομοτηνής να συμπεριλαμβάνει στο επίσημο πρόγραμμα των Ελευθερίων εκδηλώσεις όπως έκθεση ζωγραφικής του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης», αγώνες μοτοσικλετιστών, καθαρισμός Νυμφαίας κλπ. και παράλληλα να αποκλείει και να αγνοεί περιφρονητικά μια Εθνική Ημέρα Μνήμης. Και μάλιστα σε έναν Νομό, όπου η μεγαλύτερη μερίδα πληθυσμού έχει προσφυγικές ρίζες και σε έναν Δήμο όπου υπάρχουν κάμποσοι πόντιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.»

Μη μας βάζετε δύσκολα τώρα γιατί είναι και προεκλογική περίοδος…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: