ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
logoap550
Η κυβέρνηση, οι εργοδότες και η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιχειρούν για μια ακόμη φορά με την αξιοποίηση της κρίσης να χτυπήσουν ότι απέμεινε από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Χρησιμοποιούν πότε το μαστίγιο, πότε το καρότο. Πληθαίνουν οι εκκλήσεις για συναίνεση, συνεννόηση, σύνεση, από όλους αυτούς που έχουν την πρωταρχική ευθύνη για την κρίση, την ίδια ώρα που στους χώρους δουλειάς διαμορφώνονται μεσαιωνικές συνθήκες. Θέλουν το σ.κ. χειραγωγημένο, άβουλο, υποταγμένο στην λογική της ταξικής συνεργασίας.

Η τελευταία παρέμβαση του Προέδρου του ΣΕΒ που προτείνει διεύρυνση της μισής δουλειάς και της μισής αμοιβής, δίνει αποστωμοτική απάντηση στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία αναζητεί συμμάχους στους υπαίτιους, εξισώνοντας έτσι τους θύτες με τα θύματα.

Η σημερινή επιστολή της κας Πετραλιά προς την ΓΣΕΕ αποτελεί επίσης το αποκορύφωμα της υποκρισίας, αφού υποστηρίζει ότι πρέπει να μοιράσουμε ισομερώς τις συνέπειες της κρίσης.

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σ’αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Η ΓΣΕΕ πρέπει άμεσα να αλλάξει ρότα:

Να απεμπλακεί από τις λογικές της συναίνεσης με πολιτικές που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και διαιωνίζουν το σύστημα και τα αδιέξοδά του.
Να προβάλλει καθαρά και πειστικά το σύνθημα «δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους».
Να διεκδικήσει αποφασιστικά προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, κατάργηση της επισφαλούς εργασίας, υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων με ανατροπή των ασφαλιστικών νόμων, απόκρουση ιδιωτικοποιήσεων, ενίσχυση και δημοκρατική αναμόρφωση του Δημόσιου τομέα της οικονομίας.

Η απεργία της 2 Απρίλη είναι ένα μήνυμα αγώνα και όχι συνδιαλλαγής με αντεργατικές πολιτικές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: