ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Κυβερνώσα Αριστερά για το Δικαίωμα στην Ευημερία», που κυκλοφόρησε από τις «Εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη» θα παρουσιάσει στην Κομοτηνή, το Σάββατο 14 Μαρτίου, στις 7.00 μμ στο στο Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ»,

σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜ.», τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης -Έβρου (Ν.Α.Ρ.Ε.) και τη Νομαρχία Ροδόπης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γεώργιος Μηνόπουλος, Πρόεδρος Ν.Α.Ρ.Ε. – Ομ. Καθηγητής ΔΠΘ, Άρης Γιαννακίδης, Νομάρχης Ροδόπης , Κωνσταντίνος Ρέμελης, Καθηγητής Νομικής ΔΠΘ και ο συγγραφέας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Μαρία Νικολάου.
skandalidis
«Πριν από ένα χρόνο, σε μια κρίσιμη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ, είχα την αποκοτιά να διεκδικήσω την ηγεσία της παράταξής μας και το θράσος να μιλήσω για την Κυβερνώσα Αριστερά. Πιστεύω βαθιά ότι αν η Μεταπολίτευση ήταν υπόθεση κάθε πατριώτη και δημοκράτη σε αυτόν τον τόπο, η Νέα Μεταπολίτευση είναι υπόθεση των προοδευτικών του δυνάμεων. Πιστεύω βαθιά ότι μια Προοδευτική Διακυβέρνηση που συγκροτείται από αυτές τις δυνάμεις θα μεταφέρει την αντιπαράθεση από τον άγονο δικομματισμό σε ένα πραγματικό διπολισμό ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Ανάμεσα στην Κυβερνώσα Αριστερά που μπορεί να εγγυηθεί τις δημοκρατικές ανατροπές που απαιτούνται και στη νέο-Δεξιά που είδαμε, βιώσαμε και απορρίπτουμε. Πιστεύω βαθιά ότι οι συνθήκες της χρηματοπιστωτικής κρίσης αλλά και γενικότερα της ύστερης παγκοσμιοποίησης επαναφέρουν τις αναγκαίες διαχωριστικές γραμμές και επιτρέπουν στις προοδευτικές, σοσιαλδημοκρατικές, αριστερές δυνάμεις, από ευνοϊκότερη θέση, να προτείνουν ένα δρόμο για την Ελλάδα της Ευημερίας. Πιστεύω βαθιά ότι το Δικαίωμα στην Ευημερία δεν είναι μόνο ανάγκη ή διεκδίκηση. Είναι η ίδια η ουσία μιας προοδευτικής στρατηγικής. Είναι το όραμα και η διεκδίκηση συνάμα μιας σύγχρονης και επίκαιρης Αριστεράς. Είναι η κοινή απαίτηση κάθε ανθρώπου που μπορεί να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της χώρας καλυτερεύοντας τη ζωή του. Και οι δυνάμεις που θα το υπηρετήσουν δε θα αθροίσουν ηγεσίες, ηγετικές ομάδες ή πρόσωπα που οι στόχοι και η στάση τους δε συνάδει με τις ανάγκες που γεννά η εποχή. Δε θα αθροίσουν καν κόμματα που έχουν στραμμένο το βλέμμα προς τα πίσω και βολεύονται στις παγιωμένες σχέσεις και τις ουτοπικές ή μεροληπτικές επιδιώξεις τους. «Ανατροπή τώρα και κάτωθεν». Όσοι το αντιληφθούν θα είναι και στην επόμενη μέρα στην πλευρά των νικητών της ιστορίας. Όσοι το προσπεράσουν θα ξεπεραστούν από τα πράγματα» γράφει στο βιβλίο του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: