ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Ζούμε με δανεικά. Ατομικά αλλά και συλλογικά. Σαν λαός και σαν κράτος. Και στο τέλος ξαναδανειζόμαστε για να πληρώσουμε τα δανεικά. Στο κλίμα της εποχής λοιπόν και ο δήμος μας…Επειδή το ταμείον είναι μείον, θα νοικοκυρευτεί με δάνεια. Ποιος θα τα πληρώσει, με τι όρους και τι τόκους άγνωστο.

Υπογράφτηκε το απόγευμα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κομοτηνής η σύμβαση του δανείου μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και της Τράπεζας MILLENΝΙUM BANK, με το οποίο η δημοτική αρχή ευελπιστεί να τακτοποιήσει χρέη και οφειλές σε επαγγελματίες προμηθευτές του δήμου. Όπως προανήγγειλε ο δήμαρχος θα ακολουθήσει και δεύτερο δάνειο για τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων.
dhmelΟ δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης δήλωσε τα εξής : «΄Οταν ανέλαβα το δήμο Κομοτηνής, όπως έχω δηλώσει επίσημα και στο δημοτικό συμβούλιο και δημόσια, αναλάβαμε ένα χρέος 28 εκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών επιχειρήσεων και της ΔΕΥΑΚ. Ήταν δική μου πολιτική απόφαση να προχωρήσουμε στο νοικοκύρεμα του δήμου με τη σύναψη ενός δανείου 3 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να μην χρωστάμε σε μικροεπαγγελματίες και μικροεμπόρους του δήμου μας. Δικός μου στόχος παρά το γεγονός ότι αυτοί που φέραν το δήμο σε αυτή τη θέση που βρίσκεται βγαίνουν τώρα και φωνάζουν, είναι να μη χρωστάμε στους δημότες μας, να είμαστε αξιόπιστοι στις αγορές μας και το κυριότερο να κοιτάμε από άλλες χορηγήσεις, π.χ. την χορήγηση των δημοτικών συγκοινωνιών που έχω καταφέρει με την παρέμβασή μου να μας κάνει η ΚΕΔΚΕ, να πληρώνουμε όλους αυτούς τους τόκους των δανείων, να μην επιβαρύνουμε τους δημότες μας και συγχρόνως να μη τους χρωστάμε κιόλας. Ο δήμος Κομοτηνής και με ένα δεύτερο δάνειο που θα αναλάβει για να πληρώσει τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων θα έχει εξοφλήσει πλέον όλες τις απαιτήσεις των δημοτών μας».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: