ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΩΝ ΣΑΠΩΝ. ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕΤΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΜΜΕ
stratopedo_450x
ΠΗΓΗ : ΑΝΤ1

Βαρύ οπλοστάσιο με τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών, χειροβομβίδες, αλλά και αντιαρματικά όπλα, τηλεκατευθυνόμενα βλήματα και γενικά στρατιωτικό υλικό εντοπίστηκε στις Σάππες Έβρου, προκαλώντας συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Παραμένει άγνωστο αν έχουν εντοπιστεί, εκτός από τα όπλα, και εκείνοι που τα έκλεψαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για υλικό, το οποίο είχε κλαπεί από στρατιωτική αποθήκη σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης στις 28/11/2008.

Στις σχετικές έρευνες συμμετέχουν τόσο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής όσο και του Δ’Α Σώματος Στρατού, αλλά και της ΕΥΠ, που έσπευσαν στην περιοχή. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εδράζονται στο να εντοπιστεί ποιοι είχαν πραγματοποιήσει την κλοπή και πού σκόπευαν να το διακινήσουν. Ερευνώνται επίσης ποιοι είναι οι πιθανοί δίαυλοι ανεφοδιασμού, σε συνδυασμό με την πρόσφατη δράση τρομοκρατικών ομάδων, όπως η «Σέχτα Επαναστατών».

Την ίδια ώρα ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Το ΓΕΣ είχε γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή του την κλοπή από τη στρατιωτική αποθήκη το Νοέμβριο του 2008, αναφέροντας πως έλειπαν από τις εγκαταστάσεις μόνο πέντε βλήματα όλμων. Ωστόσο, μετά την εύρεση του οπλοστασίου στις Σάππες, αποκάλυψε ότι ανάμεσα στο υλικό που είχε κλαπεί συμπεριλαμβάνονταν και αντιαρματικές ρουκέτες Milan, οι οποίες μπορούν να εκτοξευθούν μόνο από τα ανάλογα συστήματα. Τα ερωτηματικά συνίστανται κυρίως στο γιατί δεν είχε ανακοινωθεί τότε από το ΓΕΣ η κλοπή αυτού του υπερσύγχρονου υλικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οπλοστάσιο βρέθηκε σε έναν οικισμό, ο οποίος δημιουργήθηκε κατά το τελευταίο διάστημα από ομογενείς που προέρχονται κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ http://parapolitiki.blogspot.com/
Πολίτες βρήκαν βαρύ οπλισμό σε σκουπιδότοπο

Άλλη μια παράξενη είδηση βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας και προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την παντελή έλλειψη οργάνωσης και επιχειρησιακής δυνατότητας της ΕΛ.ΑΣ αλλά και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας…

Σε σκουπιδότοπο βρέθηκαν τα βλήματα που είχαν κλαπεί στις 27 Νοεμβρίου από στρατιωτική αποθήκη στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Τα βλήματα όλμων ήταν πέντε, των 81 χιλιοστών, ενώ είχαν κλαπεί και δυο αντιαρματικά «Μίλαν».

Προσέξτε όμως ! Τότε δεν είχε ανακοινωθεί η κλοπή των δυο «Μίλαν»…!

Ο βαρύς οπλισμός βρέθηκε σε σκουπιδότοπο, κοντά στη κωμόπολη Σάππες, μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, τοποθετημένα σε μαύρες σακούλες, εντός της συσκευασίας τους. Ο εντοπισμός τους έγινε από κατοίκους της περιοχής χθες το μεσημέρι…!

Σκεφθείτε μόνο να μην τα έβρισκαν απλοί πολίτες αλλά εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου ! Θα ήταν ακόμα πιο επικίνδυνοι από αυτούς που τα έκλεψαν…

Σύμφωνα λοιπόν με τον εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΣ, η απώλεια των δυο τηλεκατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων Μίλαν, χωρίς το σύστημα εκτόξευσής τους, διαπιστώθηκε κατά τον διαχειριστικό έλεγχο που ακολούθησε στις αποθήκες μετά τη διάρρηξη και κλοπή.

Η διαπίστωση έγινε περίπου δεκαπέντε ημέρες μετά την κλοπή και δημιουργεί ερωτηματικά γιατί δεν ανακοινώθηκε τότε.

Δεκαπέντε μέρες μετά διαπίστωσαν ότι είχαν κλαπεί δυο αντιαρματικά βλήματα !!!

Και σκεφθείτε μόνο ότι η κλοπή είχε γίνει πριν τα γεγονότα του Δεκέμβρη και από τότε τα όπλα αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα…

Το Νοέμβριο, η διάρρηξη διαπιστώθηκε όταν ο ελεγκτής δεν μπορούσε να βάλει τα κλειδιά του στα λουκέτα και σήμανε συναγερμό στο Δ΄ Σώμα Στρατού του Έβρου και στο «Πεντάγωνο». Αμέσως άρχισε έλεγχος και συστηματική καταμέτρηση σε όλες τις αποθήκες του στρατοπέδου, ενώ κλήθηκε και η υπηρεσία Σήμανσης της Αστυνομίας. Η καταμέτρηση του περιεχομένου της αποθήκης- όπου υπήρχε και πιο «ελκυστικός» οπλισμός- έγινε από ειδική επιτροπή. Ο πονοκέφαλος των αρμοδίων εντάθηκε όταν οριστικοποιήθηκε το έλλειμμα των 5 βλημάτων όλμων, από τους οποίους οι 2 είναι εκρηκτικοί και οι 3 φωτιστικοί.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με ειδικούς στα όπλα, ο συγκεκριμένος τύπος βλήματος όλμων, σαν αυτό που είχε κλαπεί, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για «τυφλό χτύπημα» αν τυχόν είχε πέσει «σε επικίνδυνα χέρια». «Μπορεί να μετατραπεί σε αυτοσχέδια βόμβα μεγάλης ισχύος ή και να ριφθεί, πάλι με αυτοσχέδιο σωλήνα και χρήση επικρουστήρα, ως μικρού βεληνεκούς όλμος» λένε οι πυροτεχνουργοί.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει αλλά δεν μπορεί να απαντηθεί είναι ο σκοπός της κλοπής των συγκεκριμένων όπλων…

Θα αξιοποιούνταν από τις εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις ή θα κατέληγαν στο εξωτερικό από λαθρεμπόρους όπλων ;

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα στρατόπεδο δίπλα στα σύνορα…!!!!!!

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: