ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ

logistics-ependyseis_webΑποθηκευτικούς χώρους, κέντρο logistics, ξενοδοχείο, πρατήρια καυσίμων και άλλες ειδικές υποδομές περιλαμβάνουν τα σχέδια για το εμπορευματικό κέντρο που σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό θα κατασκευαστεί σύντομα στον Ίασμο, ανάμεσα στην Εγνατία Οδό και στη σιδηροδρομική γραμμή.

Το πόσο σύντομα δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε, όμως η κατασκευή ενός τέτοιου έργου μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στην περιοχή και να συμβάλλει στην αλλαγή του αναπτυξιακού τοπίου στη Θράκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, με αντικείμενο την υλοποίηση του Εμπορευματικού Κέντρου Ιάσμου του Νομού Ροδόπης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών κ. Δ. Πλατής, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Μεταφορών-αρμόδια για θέματα Εμπορευματικών Κέντρων κ. Ε. Τσάγκα , η σύμβουλος του ΥΜΕ- πρώην Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κα Α. Ελευθεριάδου, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Kυρ. Αμούτζας, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Σ. Κουρούδης και οι μελετητές που ολοκλήρωσαν τη μελέτη κατασκευής του έργου.

Η κατασκευή του κομβικής σημασίας έργου για την ανάπτυξη της περιοχής, ξεκίνησε ύστερα από πρωτοβουλία του Υπουργού, στη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργού Εξωτερικών, με στόχο την ανάπτυξη της Θράκης ως εμπορευματικό και διαμετακομιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης. Η μελέτη του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες για την αδειοδότηση ολοκληρώνονται στο αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης.

Σύμφωνα με τη μελέτη:

-Προβλέπεται η κατασκευή ειδικών υποδομών στον κόμβο Ιάσμου, όπου θα αναπτυχθούν αποθηκευτικοί χώροι, κέντρο logistics, ξενοδοχείο, πρατήρια καυσίμων και όλες οι άλλες προβλεπόμενες υποδομές που απαιτούνται από το νόμο προκειμένου εκεί να μεταφέρονται, αποθηκεύονται ή να μεταφορτώνονται εμπορεύματα, τα οποία θα προέρχονται τόσο από την ελληνική αγορά όσο και από τις αγορές της Τουρκίας και της Βουλγαρίας.

-Η λειτουργία του εμπορευματικού σταθμού θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στην περιοχή και θα συμβάλλει στην αλλαγή του αναπτυξιακού τοπίου στη Θράκη.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του χώρου, τον οποίο παραχώρησε ο Δήμος Ιάσμου για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου, είναι ότι βρίσκεται ανάμεσα στην Εγνατία Οδό, επί ενός σημαντικού κόμβου και στη σιδηροδρομική γραμμή. Βρίσκεται επίσης μεταξύ τριών λιμανιών, Αλεξανδρούπολης, Πόρτο Λάγος και Καβάλας και τεσσάρων καθέτων αξόνων: του άξονα της Αλεξανδρούπολης-Βουλγαρίας, Κομοτηνής-Βουλγαρίας, Καβάλας-Δράμας-Βουλγαρίας και Ξάνθης-Βουλγαρίας, η κατασκευή του οποίου σχεδιάζεται να ξεκινήσει σύντομα.

Μέσα από το Εμπορευματικό Κέντρο Ιάσμου συμπληρώνονται οι υποδομές της περιοχής, δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ποιοτικής ανάπτυξης για τη Θράκη και ειδικότερα για τη Ροδόπη και για το Δήμο του Ιάσμου.
246sty
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο ΥΜΕ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι ένα σχέδιο που ξεκινήσαμε σε συνεργασία με την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση του Δήμου Ιάσμου και του Νομού Ροδόπης, τώρα δρομολογείται στην πράξη. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η συστηματική συνεργασία για την ποιοτική ανάπτυξη της περιοχής μας, αποδίδει.

Εύχομαι, σύντομα να μπορέσουμε να θεμελιώσουμε και γρήγορα να εγκαινιάσουμε το σημαντικό αυτό έργο, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου Ιάσμου αλλά και του Νομού Ροδόπης και βεβαίως, αλλάζοντας πλήρως το αναπτυξιακό τοπίο που είναι ακόμη υπό διαμόρφωση στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: