ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

palianomikh
Ήταν οργανωμένοι παρακρατικοί, χρυσαυγίτες και τραμπούκοι που έσπευσαν να δώσουν ένα μαθηματάκι στους φιλειρηνικούς διαδηλωτές, εκκολάπτοντας το αυγό του φιδιού στην περιοχή;

Ήταν ανησυχούντες πολίτες, επαγγελματίες και τοπικοί φορείς που συγκεντρώθηκαν αυθορμήτως για να προστατεύσουν την πόλη από βαρβαρότητες και έκτροπα ατάκτων αντιεξουσιαστών;

Το θέμα απασχολεί επίμονα τους νεολαίους και όχι μόνο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, οι οποίοι όπως έκαναν γνωστό και σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση προκειμένου να μας διαφωτίσουν περαιτέρω για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου αλλά και να μας ενημερώσουν για την σχέση που αυτά έχουν με κάποιες παλιές και αμαρτωλές ιστορίες σε βάρος μουσουλμάνων συμπολιτών μας. (Βλέπε και σχετικά σχόλια αριστερά)

Στο ίδιο μήκος κύματος και η σημερινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ η οποία αναφέρει τα εξής:

Η απάντηση της Κυβέρνησης δια του Υπ. Εσωτερικών για τα αντιδημοκρατικά έκτροπα στη Νομική Σχολή τον Δεκέμβρη, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, κάνει πιο αναγκαία τη δημοκρατική εγρήγορση των πολιτών και δεν αφήνει περιθώρια ανοχής ή σιωπής στις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου.

Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές της πολιτικές ευθύνες για το κλίμα συκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος καλύπτει πολιτικά τις αντιδημοκρατικές επιθέσεις σε βάρος των ειρηνικών εκδηλώσεων, που πραγματοποίησαν οι φοιτητές με αποφάσεις των συλλόγων τους, ισχυριζόμενη στην απάντησή της ότι οι φοιτητές «…προκάλεσαν έντονη ανησυχία στη φιλήσυχη κοινωνία της πόλης…»
3100506693_1ab612af5b
Αντί ο Υπ. Εσωτερικών να αναζητήσει σε βάθος και να ελέγξει τις ευθύνες των κάθε είδους κέντρων, που ενεργοποιούν «ανησυχούντες» πολίτες, που στοχοποιούν εκδηλώσεις, κινήματα πολιτών, εφημερίδες κ.α. τα συγκαλύπτει απολύτως με τον δήθεν «αθώο» ισχυρισμό ότι «.. είχαν συγκεντρωθεί αυθόρμητα 400 περίπου πολίτες οι οποίοι ανησυχούσαν …» χωρίς να απαντά, τι ακριβώς προστάτευαν αυτοί έξω από τη Νομική Σχολή; Και κυρίως αποσιωπώντας στην απάντησή του τη δράση τους, ότι δηλαδή επιδόθηκαν σε πρωτοφανείς βιαιότητες και άγριους προπηλακισμούς σε βάρος των φοιτητών –κάτω από το βλέμμα της Αστυνομίας- παραβιάζοντας κάθε έννοια Πανεπιστημιακού Ασύλου για το οποίο κατά τα άλλα υποτίθεται ότι «κόπτονται».

Αυτό όμως που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία- από την απάντηση της Κυβέρνησης- και οφείλει αυτή να ελεγχθεί εκ νέου είναι ότι όχι μόνο νομιμοποιεί τη δράση των δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών» όταν παραδέχεται στην απάντηση ότι « οι αστυνομικοί τους ζητούσαν να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ήρεμοι…» ενώ όφειλαν να τους απομακρύνουν. Αλλά γιατί τους προσφέρει συνταγματικό άλλοθι για να συνεχίσουν την παρουσία τους και τη γνωστή πλέον δράση τους. Τι άλλο σημαίνει ο ισχυρισμός στην απάντηση «…ότι το θέμα των συναθροίσεων-συγκεντρώσεων-πορειών των πολιτών ρυθμίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 11 του Συντάγματος…..»

Και όλα αυτά σε μια περιοχή που έχει ακόμη νωπές τις μνήμες από το ΄90, όταν ανάλογες αντιλήψεις και πρακτικές δίχασαν την τοπική κοινωνία και εξέθεσαν τη χώρα μας διεθνώς.

Αν μέχρι χθες φορείς, Δήμαρχος, Νομάρχης αλλά και πολιτικές δυνάμεις μπορούσαν να σιωπούν, σήμερα μετά από αυτή την απάντηση της Κυβέρνησης δεν έχουν το δικαίωμα αυτό. Πολύ περισσότερο που κάποιους τους καθιστά συνυπεύθυνους. Ενήμερους σε ρόλους «… να καθησυχάσουν τους κατοίκους της περιοχής…»

Τέτοια αντιδημοκρατικής εκτροπής γεγονότα δεν αφορούν πια μόνο την Αριστερά, αλλά την ίδια τη Δημοκρατία και όσους πραγματικά πιστεύουν σ΄ αυτή και το αποδεικνύουν με τη στάση τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: