«ΒΑΡΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ξεκίνησε – σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Νίκο Αγγελίδη – από την Τρίτη 20 Ιανουαρίου και στην Κομοτηνή η εκταμίευση των πρώτων άτοκων δανείων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν μία τουλάχιστον κερδοφόρα χρήση κατά την τελευταία τριετία.

Δώρον άδωρον ωστόσο για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην περιοχή μας αφού – όπως λένε και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες – αν ήταν κερδοφόρες δεν θα είχαν ανάγκη από το δανεισμό και την ενίσχυση του κράτους.

Το 70 έως και 80% του τζίρου που γίνεται στην αγορά της Ροδόπης γίνεται καθαρά με χρήματα των αγροτών κι οι αγρότες μας είναι στο δρόμο, στα όρια της εξαθλίωσης.
agora
Η τοπική αγορά στενάζει και τα κανόνια βαράνε από παντού. Η εικόνα που βγαίνει από τα στατιστικά του Επαγγελματικού – Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης είναι τραγική.

Τον τελευταίο χρόνο άνοιξαν 440 καταστήματα και έκλεισαν 536 δηλαδή έχουμε μια αύξηση κατά 133% σε σχέση με τις προηγούμενες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Λιούρτας, μιλώντας για την κατάσταση στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, έκανε λόγο για ένα τραγικό φαινόμενο.

Ο αριθμός των επιχειρηματιών στον ακριτικό και ευαίσθητο για πολλούς λόγους νομό Ροδόπης που είναι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ ξεπερνά το 50%, εκ των οποίων το 40% στον μαύρο ΤΕΙΡΕΣΙΑ όπου μπορεί κάποιος να βρεθεί ακόμη και για μικροποσά, όπως για μια επιταγή των 100 και 200 ευρώ και να καταστραφεί, γιατί μπαίνοντας στη μαύρη λίστα δεν μπορεί πλέον να δανειστεί από τις Τράπεζες και αναγκαστικά πέφτει στα νύχια των τοκογλύφων.

«Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο» είπε ο κ.Λιούρτας «και δεν ξέρω τι μας κρατάει εδώ και δεν μεταναστεύουμε όπως έκαναν όλοι οι μεγαλοεπενδυτές που ήρθαν και επένδυσαν δήθεν στην Κομοτηνή και τα μαζέψανε και φύγανε. Αυτό που μας κρατάει εδώ είναι η αγάπη μας για αυτόν τον τόπο και τίποτα παραπάνω. Διαφορετικά θα την είχαμε κάνει και είναι πολύ εύκολο τώρα που έχουμε και υπουργό Μεταφορών να την κάνουμε και γρήγορα γιατί θα μας στοιχίσει και πιο φτηνά».
liourtas-argyropoylos
ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ-ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: