ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
mourtidis Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, 5η Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της νεοσύστατης Κοινωφελούς Επιχείρησης «Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς & Κοινωνικής Επένδυσης Δήμου Κομοτηνής» κ.Ιωάννης Μουρτίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Εθελοντισμός συνιστά τη μέγιστη και την αποδοτικότερη έκφραση του ανθρωπισμού και της κοινωνίας πολιτών. Ιδιαίτερα στην εποχή μας – τις τελευταίες δύο δεκαετίες – που ο άκρατος καιροσκοπισμός είχε ως αποτέλεσμα, η οικονομία να κυριαρχεί στη πολιτική και τη κοινωνία, εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης με την υποστήριξη των ενεργών πολιτών έχουμε καθήκον να αντιπαραβάλουμε την κοινωνική ευθύνη, την κοινωνική προσφορά όχι ισοπεδωτικά αλλά εξατομικευμένα σε όσους συμπολίτες και σε όσους τομείς χρειάζεται και απαιτείται.

Γι’αυτό στο πλαίσιο της πολιτικής και διοικητικής ανασυγκρότησης του Δήμου η πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κοτσάκη να ιδρύσουμε Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Εθελοντισμού συνιστά μια πύλη ανθρωπιάς και συμμετοχής για κάθε Κομοτηναίο πολίτη, πολύ δε περισσότερο για τους πολλούς αριθμητικά και εκλεκτούς ποιοτικά υφιστάμενους εθελοντικούς μας συλλόγους όπως η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής, ο Σύλλογος Μέριμνας Ειδικού Παιδιού «Οι Άγιοι Θεόδωροι», η Αντικαρκινική Εταιρεία , ο Ερυθρός Σταυρός, ο Σύλλογος «Ενόραση»,ο Σύλλογος «Περπατώ»,η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και αρκετοί άλλοι.

Ο εθελοντισμός είναι κοινωνική και πολιτική επένδυση εφόσον διασφαλίζει τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνία των πολιτών. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε δυναμικά για μια Κομοτηνή που ο Άνθρωπος μπορεί να πρωταγωνιστεί όταν ο Εθελοντισμός τη χαρακτηρίζει.»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: