Πρόγραμμα προώθησης-προβολής των προϊόντων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δημήτρης Σταμάτης, Γ.Γ. Περιφέρειας ΑΜ-Θ:
«Να συνεχίσουμε την προσπάθεια στήριξης των επαγγελματιών της ΑΜ-Θ»

Επίσκεψη άνω των 50 στελεχών ξένων επιχειρήσεων από Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008 σε επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με κατάληξη σε επιχειρηματική διάσκεψη στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Προώθηση-Προβολή Προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», του ΠΕΠ ΑΜ-Θ, ενώ παράλληλα διοργανώνονται συλλογικές δράσεις προβολής και προώθησης προϊόντων της Περιφέρειας, που επικεντρώνονται στους δυναμικούς κλάδους της τοπικής παραγωγής.
photo_02
Ο στόχος της προβολής – προώθησης προϊόντων της Περιφέρειας είναι η προώθηση ενός περιφερειακού προτύπου ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες και εντάσσοντάς τις σε μια ευρύτερη περιφερειακή διάσταση.

Οι κατηγορίες των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο επιχειρησιακό σχέδιο, σύμφωνα με τη μεθοδολογία προσέγγισης, είναι οι εξής: Ποτά, Έτοιμο ένδυμα – υπόδηση, Κλωστοϋφαντουργία, Μάρμαρο – Δομικά Υλικά, Προϊόντα χάρτου & συσκευασίας, Προϊόντα αλουμινίου – σιδήρου.
genikosΟ Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος υποδέχθηκε τους επιχειρηματίες στην εκδήλωση δήλωσε ότι, «Στόχος μας είναι να καταδείξουμε ότι, τα δικά μας προϊόντα έχουν στοιχεία υπεροχής, κυρίως, για τις περιοχές που βρίσκονται όμορα της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η όλη δραστηριοποίηση γίνεται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δηλαδή και στις πόλεις της Περιφέρειας, αλλά και ταυτόχρονα με συμμετοχή στις εκθέσεις του εξωτερικού, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Αγία Πετρούπολη».

«Προσδοκούμε μέσα από αυτή την προβολή να καταδείξουμε κατ’ αρχήν την ύπαρξη σημαντικής και σοβαρής επιχειρηματικής δράσης και να αναδείξουμε επίσης την ποιότητα των τοπικών προϊόντων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης, ενώ συμπλήρωσε πως η Περιφέρεια αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου «να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να προβάλλουν τα προϊόντα τους, να προβάλλουν την επαγγελματική τους δράση. Είναι μια βοήθεια που παρέχει η Περιφέρεια σε όλες τις επιχειρήσεις».

Υπενθύμισε δε ότι, πριν από τρεις μήνες περίπου είχαν προσκληθεί εμπορικοί ακόλουθοι από 32 χώρες και η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη με σκοπό, «να φέρουμε τους επιχειρηματίες σε επαφή με τους εμπορικούς ακολούθους προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να αποκτήσουν επαφές».

Να σημειωθεί ότι, το συγκεκριμένο Πρόγραμμα θα συνεχιστεί, υλοποιείται στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ και όπως τόνισε ο κ. Σταμάτης, «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια της στήριξης των επαγγελματιών μας. Πιστεύω ότι η περιοχή θα πάει καλά. Βέβαια, είμαστε σε μια φάση παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά προσπαθούμε με τη δική μας σειρά να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε αυτή η κρίση να έχει τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στην περιοχή μας».
photo_01
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, για κάθε κλάδο έχουν προγραμματιστεί ειδικές εκδηλώσεις εκ των οποίων έχουν διεξαχθεί δυο σε Ξάνθη και Δράμα και ακολουθούν οι παρακάτω:

-19 Νοεμβρίου, Καβάλα, 17:00, Ξενοδοχείο ΙΜΑΡΕΤ, Ποτά

-21 Νοεμβρίου, Ξάνθη, 17:00, Ξενοδοχείο ΕΛΙΣΣΩ – ΞΕΝΙΑ, Κλωστοϋφαντουργία

-26 Νοεμβρίου, Κομοτηνή, 17:00, Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, Προϊόντα χάρτου & συσκευασίας

-28 Νοεμβρίου, Αλεξανδρούπολη, 17:00, Ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL, Προϊόντα αλουμινίου – σιδήρου

Τέλος, έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με εταιρείες διανομών στη Θεσσαλονίκη, στις 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Porto Palace και ώρα 11:00 π.μ. και στην Αθήνα, στις 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός και ώρα 11:00 π.μ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: