ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Με την ευκαιρία εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Δημήτρης Κοτσάκης εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

«Η 17η Νοεμβρίου είναι ημέρα ορόσημο όχι μόνο για τη νέα γενιά, αλλά και για το πολιτικό μας σύστημα. Οι νέοι, οι εργάτες και οι πολίτες που αντιστάθηκαν την 17η Νοεμβρίου 1973 στο Πολυτεχνείο όρθωσαν ως ήρωες το ηθικό τους ανάστημα απέναντι στην καταπάτηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Η πράξη τους συμβολίζει και μας θυμίζει ότι η αντίσταση σε κάθε λογής αυταρχισμό και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, η προάσπιση της δημοκρατίας και πρωτίστως η υπεράσπιση της ελευθερίας συνιστούν χρέος για κάθε πολίτη.

Η Δημοκρατία τότε απαιτούσε ανθρώπινες θυσίες, σήμερα απαιτεί μια ενεργή κοινωνία πολιτών που θα διεκδικεί καθημερινά την απρόσκοπτη άσκηση των δικαιωμάτων στη ζωή, στην πρόοδο, στην ευημερία, στις ευκαιρίες.

Γι αυτό και με την ευκαιρία της επετείου προσκαλώ τους συμπολίτες μας να είναι καθημερινοί συμμέτοχοι στην πολιτική διαδικασία, ώστε να διασφαλίζουν τον έλεγχο της εξουσίας αλλά και την εν γένει ρύθμιση της ζωής τους από αυτή.

Η κοινωνία πολιτών ως συνισταμένη ενεργών πολιτών συνιστά την απάντηση στις μέρες μας, αλλά και στο μέλλον και τη μόνη διασφάλιση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ευημερίας μας ».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: