ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική παρέμβαση Κοντού και στήριξη Στυλιανίδη για τους αγρότες

Οι δύο Θρακιώτες Υπουργοί έθεσαν διεκδικητικά ζήτημα στήριξης των αγροτών στην Κυβερνητική Επιτροπή, επιτυγχάνοντας την υποστήριξη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τη θετική έκβαση του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Ξάνθης, κ. Α. Κοντός, περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός τομέας λόγω της κακής διεθνούς οικονομικής συγκυρίας, ζήτησε τη λήψη μέτρων.

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, υποστήριξε με ξεκάθαρα επιχειρήματα τον συντοπίτη του Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, περιγράφοντας τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι αγρότες, λόγω των χαμηλών τιμών και του υψηλού κόστους παραγωγής και διεκδίκησε παρέμβαση και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Ο Πρωθυπουργός υιοθέτησε τις προτεινόμενες λύσεις αποδεικνύοντας την ευαισθησία του για τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας μας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

1. Να καταβληθούν άμεσα 170 εκατ. ευρώ για την εξισωτική αποζημίωση των ορεινών και ημιορεινών περιοχών. Ποσό που φέτος καταβάλλεται 4 έως 5 μήνες νωρίτερα, όταν επί ΠΑΣΟΚ καθυστερούσε 2 έως 2,5 χρόνια.

2. Θα παρασχεθεί άτοκο δάνειο 150 εκατ. ευρώ, εξοφλητέο σε 1,5 χρόνο για τη στήριξη των ενώσεων, ώστε να μπορέσουν να καταβάλλουν προκαταβολές στους αγρότες για τα προϊόντα τους, να αποκτήσουν κεφάλαιο κίνησης, να βελτιώσουν τις τιμές υπέρ του παραγωγού και να μπορέσουν, αποθηκεύοντας το προϊόν, να το πουλήσουν αργότερα ώστε να επιτύχουν καλύτερα κέρδη.

3. Τέλος, αποφασίστηκαν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ροδόπης κ. Ε. Στυλιανίδης μετά το πέρας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το συνάδελφο μου αρμόδιο Υπουργό Αλέκο Κοντό γιατί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις τους έδειξαν εμπράκτως για ακόμα μια φορά σε μια δύσκολη συγκυρία το ενδιαφέρον τους για τον αγροτικό τομέα που δοκιμάζεται.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τους αγρότες μας».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: