ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2008

Σύσκεψη εργασίας παρουσία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα που αφορούν το Νομό Ροδόπης

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτή Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, διοργανώθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Α. Κοντό, και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας κ. Σταμάτη.

Από τον Νομό Ροδόπης συμμετείχαν ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Α. Γιαννακίδης, οι Δήμαρχοι -δικαιούχοι προγραμμάτων ΟΠΑΧ- δηλαδή, ο Δήμαρχός Ιάσμου, κ. Αμούτζας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Οργάνης, κ. Εμίν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κέχρου, κ. Καδήρ, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ροδόπης, κ. Ν. Σκοπιανός, και ο αγροτοσυνδικαλιστής, κ. Α. Ρόιδος.

Κατά τη σύσκεψη παρουσιάστηκε αναλυτικά, από τους αρμόδιους μελετητές και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η πορεία της μελέτης ένταξης του σημαντικού εθνικά έργου του φράγματος του Ιάσμου και συμφωνήθηκε να γίνει αρχές Ιανουαρίου δημόσια παρουσίαση της εξέλιξης του έργου στον Δήμο Ιάσμου.

Αποφασίστηκε η ένταξη για χρηματοδότηση των παρακάτω έργων:

Δήμος Ιάσμου:
Κατασκευή φράγματος Κοπτερού, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (θα ενταχθούν στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).
Αντιδιαβρωτικά έργα στον Ίασμο, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (θα ενταχθούν στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).
Ανάπλαση εισόδου Ιάσμου από κόμβο Εγνατίας Οδού, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ (θα ενταχθεί στο ΠΕΠ της Περιφέρειας).
Δήμος Σώστη:
Βελτίωση αγροτικών οδών, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Κοινότητα Κέχρου:
Ασφαλτοστρώσεις ορεινών αγροτικών οδών, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).
Κατασκευή ταμιευτήρων άρδευσης, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).
Κοινότητα Οργάνης:
Αγροτική Οδοποιία Οργάνης- Άνω Βρυσίνης, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).
Αγροτική Οδοποιία Δροσιάς Φλαμπούρου, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).

Με πρωτοβουλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη προγραμματίζεται επόμενη συνάντηση, παρουσία των υπολοίπων Δημάρχων του Νομού Ροδόπης, για ανάλογα θέματα που τους αφορούν.

Με παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητήθηκε η παραχώρηση έκτασης 20 στρεμμάτων για την κατασκευή σχολικών υποδομών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες την πόλη της Κομοτηνής και ο κ. Κοντός ανταποκρίθηκε θετικά.

Επίσης, ετέθη το ζήτημα των αποζημιώσεων των ψαράδων για τις ζημιές από την εμφάνιση πλαγκτόν στο Θρακικό πέλαγος. Και συζητήθηκαν τρόποι και πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων των καλαμποκοπαραγωγών, των βαμβακοπαραγωγών και των καπνοπαραγωγών του Νομού Ροδόπης.

Τέλος, παρουσία και του Προέδρου της ΕΑΣ Ροδόπης, κ. Σκοπιανού, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό το ζήτημα στήριξης της ΕΑΣ Ροδόπης και κυρίως των εργαζομένων σε αυτή, που για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: