ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον δήμαρχο Κομοτηναίων κ. Δημήτρη Κοτσάκη, επισκέφθηκαν δώδεκα Βούλγαροι καταρτιζόμενοι στο αντικείμενο του σχεδιασμού και της προώθησης τουριστικών πακέτων, στο πλαίσιο της δράσης «διασυνοριακή ανάπτυξη της απασχόλησης στους τομείς του τουρισμού & του πολιτισμού – ενίσχυση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», του ευρωπαϊκού Προγράμματος «Interreg III / A Phare».

Περιοχή «στόχευσης» του Προγράμματος είναι ο Δήμος Κομοτηνής, φορείς υλοποίησης οι Δήμοι Κομοτηνής και Κίρτζαλι, και, ανάδοχος του όλου έργου, το ΚΕΚ «Μέντωρ».

Οι καταρτιζόμενοι, είναι άνεργοι της πόλης Κίρτζαλι, απόφοιτοι Λυκείου, ΤΕΕ και ΙΕΚ, με ειδικότητα τον τουρισμό, θα μείνουν στην Κομοτηνή μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου επισκεπτόμενοι τουριστικά σημεία (π.χ. αρχαιότητες, οικοσυστήματα) και η συνολική τους εκπαίδευση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, κατάρτιση στις ενότητες:

1. οικονομικό & κοινωνικό περιβάλλον

2. μορφές τουρισμού – τοπικές δυνατότητες

3. βασικές αρχές, μέθοδοι, τεχνικές οργάνωσης και προβολή τουριστικών πακέτων

4. προφίλ τουρίστα διαφόρων μορφών τουρισμού – προσέλκυση & εξυπηρέτηση

5. υγιεινή & ασφάλεια στο χώρο εργασίας

6. κοινοτική νομοθεσία

Με τον δήμαρχο Κομοτηναίων, συζήτησαν για θέματα που σχετίζονται με την έξωθεν εικόνα του νομού Ροδόπης, αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ συμφώνησαν, ότι η γειτνίαση Ελλάδας και Βουλγαρίας, αποκτά ισχυρότερη δυναμική, μέσω των οδικών αξόνων σύνδεσής τους και της εισόδου της γείτονος στην Ε.Ε.

«Εποικοδομητικές, τέτοιες συναντήσεις»

«Η τουριστική δραστηριότητα στη βαλκανική γειτονιά μας, μπορεί να ωφελήσει ποικιλοτρόπως την περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Κοτσάκης, προσθέτοντας: «Τόσο όσον αφορά την τόνωση της τοπική μας οικονομίας όσο και αναφορικά με την περαιτέρω προβολή και την ευρύτερη αναγνωρισιμότητα του τόπου μας, η προσέλκυση τουριστών από τη γειτονική Βουλγαρία, θα πρέπει να αποτελεί ζητούμενο για όλους τους τοπικούς φορείς». Χαρακτηρίζοντας, δε, «χρήσιμη» τη συνάντησή του με τους Βούλγαρους καταρτιζόμενους, επισήμανε πως «τέτοιες επαφές, με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον τουρισμό, μας παρέχουν την πολύτιμη δυνατότητα της δια ζώσης ενημέρωσής τους και, μέσω αυτής, της περαιτέρω προβολής της περιοχής μας».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: