ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΩΝ ΜΙΝΙ-ΜΠΑΣ

Με 340.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η Δημοτική Αστική Συγκοινωνία Κομοτηνής από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων μέσω του προγράμματος «Συν – κοινωνία».

Η χρηματοδότηση αυτή αναμένεται να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα πληρωμής που αντιμετώπιζαν τους 4 τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι στα μικρά λεωφορεία.

Το πρόβλημα αναδεικνύει με σχετικό Δελτίο Τύπου και η δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ τονίζοντας τα εξής:
Για τέσσερις μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι οδηγοί των mini bus, της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας, δηλαδή.

Όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ, οι οδηγοί έχουν λαμβάνειν μισθούς από τον Ιούνιο! Το πρόβλημα αφορά περισσότερους από 30 εργαζόμενους που απασχολούνται στο αστικό ΚΤΕΛ μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος Κομοτηνής για την λειτουργία της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας.

Ασφαλώς και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι παραπάνω εργαζόμενοι θα εξοφληθούν, όταν ξεπαγώσει η διαδικασία λήψης του δανείου από τον Δήμο Κομοτηνής ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, εμμένουμε όμως στο ζήτημα της σοβαρής καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζομένους, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν και άλλες πηγές βιοπορισμού.

Με άλλα λόγια, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι αν άντεξε μέχρι σήμερα το σύστημα της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ευσυνειδησία και την ανοχή των εργαζομένων.

Ελπίζουμε ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν για καλύτερες μέρες μέσα από την ένταξη και χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΚΕΔΚΕ με τίτλο «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ», δεν θα αποδειχθούν κατώτερες των προσδοκιών που δημιουργούν τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες της Κομοτηνής που αγκάλιασαν τον θεσμό της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: