ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ.ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δελτίο Τύπου

Το Κέντρο Πρόληψης από την Χρήση Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Ορφέας», επισκέφθηκε την Δευτέρα 29-9-2008 αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «Κομοτηνή- Νέα Εποχή με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Δάμωνα Δαμιανό.

«Πρόταση μας που θα φέρουμε άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι οι δομές των κέντρων πρόληψης να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων και ειδικότερα των επιχειρήσεων κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως προκύπτει και από σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών», τόνισε ο Δάμων Δαμιανός και πρόσθεσε: « είναι απαράδεκτο το γεγονός σήμερα να υπάρχουν στα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα 400 εργαζόμενοι που να κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν στον δρόμο. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για να σταματήσει εδώ η υποχρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης που τα οδηγεί σε απαξίωση και στην οριστική τους εξάλειψη».

Ειδικότερα για τον Ορφέα σημειώνεται ότι ο Δήμος Κομοτηνής καθυστερεί την απόδοση οφειλών της τάξεως των 115.000 ευρώ, γεγονός που αδικεί τον θεσμό, τους εργαζόμενους και το επιστημονικό προσωπικό, αλλά τιμωρεί εντέλει και την ίδια την τοπική κοινωνία.

Αλλά και οι υπόλοιποι «καποδιστριακοί» δήμοι, πλην ενός, οφείλουν ακόμα 100.000 ευρώ, επιδεικνύοντας έλλειψη υπεύθυνης στάσης απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό.

«Η πιο πρόσφορη λύση είναι η ένταξη των Κέντρων στην τοπική αυτοδιοίκηση, η διασφάλιση του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων με την μετάταξή τους στους ΟΤΑ, και την ταυτόχρονη εξασφάλιση των πόρων της μισθοδοσίας τους αλλά και της λειτουργίας των Κέντρων από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΟΚΑΝΑ θα πάψει να ασκεί τον επιστημονικό έλεγχο στην λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς που συνδέει τον επιστημονικό έλεγχο με την διοικητική εποπτεία αλλά και την οικονομική εξάρτηση που υφίστανται τα Κέντρα, η οποία ωστόσο αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων προσχηματική, αφού ο ΟΚΑΝΑ δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές οικονομικές του υποχρεώσεις».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: