Επιτυχημένη η προβολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της συμπρωτεύουσας, στην ΚΑΜΑΡΑ, βρέθηκε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης από 8 μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2008, στο πλαίσιο του προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το 2008.

Η διαφημιστική ενέργεια περιελάμβανε την κατασκευή και λειτουργία ενός καλαίσθητου και ελκυστικού info kiosk, το οποίο πρόβαλε τις φυσικές ομορφιές και τους τουριστικούς προορισμούς των πέντε Νομών της Περιφέρειας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου διαφημιστικού υλικού για τις τουριστικές δυνατότητες και επιλογές που προσφέρει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ενώ στις γιγαντοοθόνες που ήταν εγκατεστημένες προβάλλονταν τα τουριστικά DVD της Περιφέρειας.

Η ενέργεια αυτή που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί εφαρμογή της στρατηγικής τουριστικής προβολής της Περιφέρειας στον «ημεδαπό» τουρισμό, όπου έμφαση δίνεται στους κατοίκους της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, καθώς για την συγκεκριμένη κατηγορία αγοράς είναι εύκολη η μετακίνηση στην Α.Μ-Θ ακόμα και για διακοπές μικρής χρονικής διάρκειας.

Η παρουσία της Περιφέρειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία συνέπεσε χρονικά με την 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχε ως στόχο πέρα από τον θαλάσσιο τουρισμό και στην προβολή συγκεκριμένων τμημάτων εναλλακτικού τουρισμού. Τα τμήματα του εναλλακτικού τουρισμού που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης σύμφωνα με τις τάσεις της τουριστικής αγοράς και την υπάρχουσα υποδομή της Α.Μ-Θ είναι ο αγροτουρισμός, ο τουρισμός περιπέτειας, ο συνεδριακός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός και ο αρχαιολογικός – πολιτιστικός τουρισμός.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: