ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΝΑΡΑ

Σε νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια Κλωστοϋφαντουργίας του Ομίλου Λαναρά στη Ροδόπη, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Απασχόλησης ότι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων 10 μηνών και ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά, το μέλλον τους είναι αβέβαιο!

Το κράτος θα δάνειζε εκτάκτως την εν λόγω επιχείρηση για να μην χρεοκοπήσει, όμως απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν εγκρίνει το δανεισμό, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν για ακόμη μια φορά ξεκρέμαστοι.

Στη Νομαρχία Ροδόπης πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη με την συμμετοχή τοπικών φορέων και εργαζομένων προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση αλλά και να βρεθούν τρόποι πίεσης προς την κυβέρνηση ώστε να δοθεί άμεσα λύση.

Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων ο νομάρχης Ροδόπης αναφέρει τα εξής:

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβερνήσεως
κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή

Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

κ. Γιώργο Παπανδρέου

Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ

κ. Αλέκα Παπαρήγα

Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

κ. Αλέξη Τσίπρα

Πρόεδρο του ΛΑΟΣ

κ. Γιώργο Καρατζαφέρη

Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

κ. Γιώργο Αλογοσκούφη

Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάννη Πάλλη Πετραλιά

Υπουργό Ανάπτυξης

κ. Χρήστο Φώλια

Πρόεδρο ΓΣΕΕ

κ. Χρήστο Παναγόπουλο

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά και τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις που αφορούν στις μονάδες της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΕ» όλοι οι θεσμικοί φορείς της Ροδόπης μαζί με το σύνολο των εργαζομένων στα εργοστάσια συγκεντρωθήκαμε στην Κομοτηνή εκφράζοντας την αγωνία μας για το μέλλον του τόπου μας.

Η Θράκη με τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά της χαρακτηριστικά και την χρόνια ,επί δεκαετίες απομόνωση, προσπαθεί να κερδίσει το στοίχημα με τον χαμένο χρόνο, να αποκτήσει αναπτυξιακή εξωστρέφεια και κυρίως να συγκρατήσει σε αυτήν τους νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

Δυστυχώς οι πρόσφατες εξελίξεις στον πρώην όμιλο Λαναρά μόνο ως τραγωδία μπορεί να χαρακτηριστούν που όμοιά της δεν έχει ξαναβιώσει ο τόπος μας.

Γνωρίζετε πολύ καλά πως η Ροδόπη, η Θράκη, δεν μπορεί να αντέξει το κόστος μιας τέτοιας σοβαρής κοινωνικής αναστάτωσης ούτε να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από τη διακοπή λειτουργίας των παραπάνω επιχειρήσεων στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας και αναπτυξιακής της προοπτικής .

Όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικό-οικονομικοί φορείς της Ροδόπης συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία των εργαζομένων και ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους ζητώντας να υπάρξουν όλες εκείνες οι κινήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να αποτραπεί η οικονομική καταστροφή της περιοχής η οποία θα έχει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις..

Όλη η Θράκη ζητά στο όνομα του μέλλοντος των παιδιών της ,με όποιο τρόπο ,να δοθεί λύση πριν είναι πολύ αργά. Αν για αυτό απαιτηθεί η συνεννόηση όλου του πολιτικού κόσμου της χώρας νομίζουμε ότι η Θράκη το δικαιούται.

Με εκτίμηση,

Άρης Γιαννακίδης

Νομάρχης Ροδόπης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: