Θέατρο δρόμου με την αρωγή της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας

Η θεατρική ομάδα Ν-ομάς, με την αρωγή της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία στην Κομοτηνή, θέατρο δρόμου, με τίτλο: «Τι υπέροχος κόσμος».

Η δράση υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, μέσω του προγράμματος «Νέα Γενιά σε δράση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το θεατρικό δρώμενο στόχο είχε την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την προστασία του, που τα τελευταία χρόνια απασχολεί όλο και περισσότερο τους διεθνείς φορείς και τις οργανώσεις, λόγω των διαστάσεων που έχει προσλάβει η οικολογική κρίση. Μέσα από πρωτοτύπους διαλόγους η ομάδα «Ν-ομάς» προέτρεψε το κοινό να υιοθετήσει συνήθειες που θα κάνουν ακόμα πιο πράσινη την καθημερινότητά του.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας ΑΜ-Θ, κ. Μάγδα Γιαμουστάρη δήλωσε τα εξής:

«Το “καμπανάκι” της μόλυνσης και της καταστροφής του περιβάλλοντος ηχεί πολύ δυνατά. Δεν αναφερόμαστε πλέον σε όσα θα συμβούν στο μέλλον . Το μέλλον έχει γίνει «τώρα». Έτσι το περιβάλλον μας επιστρέφει όσα ακούσια και εκούσια του κάναμε. Η προστασία του λοιπόν χρειάζεται τη συμμετοχή όλων και είναι θέμα παιδείας, που πρέπει να παρέχεται από παντού.

Γι’ αυτό η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Αν. Μακεδονίας- Θράκης πρόσφερε την μικρή της αρωγή στην προσπάθεια της θεατρικής ομάδας Ν-ομάς να αναδείξει το μέγιστο πρόβλημα με απλό μα και εντυπωσιακά πρωτότυπο τρόπο .

Η ευαισθησία των Ελλήνων σχετικά με την καταστροφή του περιβάλλοντος δείχνει σταδιακά ότι γίνεται τρόπος ζωής. Οι φωνές ευαισθητοποίησης αλλά και διαμαρτυρίας για το περιβάλλον έχουν αρχίσει ευτυχώς να πληθαίνουν .

Το περιβάλλον και οι απαιτούμενες πολιτικές του δεν είναι μόδα είναι επιτακτική ανάγκη και θεμέλιος λίθος για την επιβίωση των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας

Χρειάζεται λοιπόν πάνω απ’ όλα ευαισθητοποίηση της κοινωνικής και ατομικής συνείδησης για το περιβάλλον. Επίκεντρο αυτής είναι η συμμετοχή του πολίτη στην προσπάθεια για ένα καλύτερο πιο φιλικό στο περιβάλλον αύριο.

Η συμμετοχή και η αρωγή της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Αν. Μακεδονίας-Θράκης στα συγκεκριμένα δρώμενα της πόλης μας αυτό υποδηλώνει. Ας ξεκινήσουμε σήμερα, το αύριο δεν μπορεί άλλο να περιμένει» .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: