ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

κ. ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την ετοιμότητά μας εν όψει του νέου σχολικού έτους. Είναι η πρώτη φορά που η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς προβλήματα, μιας και τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές και όχι το αντίστροφο. Τα προβλέψιμα λειτουργικά κενά είναι όλα ήδη καλυμμένα. Η εισαγωγική επιμόρφωση, για 7.300 νεοδιορισθέντες και 5.000 αναπληρωτές, για πρώτη φορά στην ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος έχει τελειώσει πριν τον αγιασμό και δεν γίνεται στα μέσα της χρονιάς. Βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη υλοποίησης ένα γενναίο πρόγραμμα αποκατάστασης σχολικής στέγης για 1.233 νέα σχολικά κτίρια, τα οποία θα ολοκληρωθούν έως το 2012. Παράλληλα, υπάρχει ετοιμότητα για την εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και του υποχρεωτικού νηπιαγωγείου, που πρώτη φορά εφαρμόζεται, μετά από μια μεταβατική περίοδο. Η πρόσθετη διδακτική στήριξη ξεκινά από την πρώτη στιγμή, για να χτυπήσει την παραπαιδεία στον σκληρό της πυρήνα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τους ωρομίσθιους, στους οποίους όπως οι ίδιοι λένε οφείλονται από πέρσι χρήματα, τί θα γίνει;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπήρχαν από τα προηγούμενα έτη έχουν τακτοποιηθεί και παράλληλα υπάρχει και μια συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε η αντιμισθία των ωρομισθίων σταδιακά να αυξάνεται έως το σημείο εκείνο της πρότασης που μας έχει υποβληθεί από την αντίστοιχη συνδικαλιστική οργάνωση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο 2,2% είναι η διαφορά, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση. Έχουν πτώση όμως και τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ υπάρχει δυσαρέσκεια και για το έργο της Κυβέρνησης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η Κυβέρνηση παλεύει με τα προβλήματα. Υπάρχει αυτοπεποίθηση. Και νομίζω ότι υπάρχει και εμπιστοσύνη από τον ελληνικό λαό, ο οποίος σε όλα τα ερωτήματα δείχνει την εμπιστοσύνη του και στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, αλλά και προς την Κυβέρνηση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: