Ένας δημοτικός έλεγχος που πέρασε αθόρυβα…


Παρασκευή βράδυ συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας. Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 8.30 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με 32 θέματα ημερήσιας διάταξης και δημοτικό έλεγχο.

Βροχή οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για τα πεπραγμένα αλλά κυρίως για τα μη πεπραγμένα της διοίκησης. Ο Τάσος Βαβατσικλής σε μεγάλες δόξες. Γιώργος Πετρίδης, Βασίλης Κυπριανίδης, Σοφία Μενεσελίδου και λοιποί σε δεύτερους ρόλους. Η Διοίκηση του δήμου σε απολογία. Κώστας Ναλμπάντης, Φελίνα Καζάκου και Μάγδα Γιαμουστάρη, σε ρόλο κυματοθραύστη. Πρόεδρος ΔΣ σε απόγνωση. Δαμιανός και Μαρούδας δεν συμμετείχαν στον «καυγά» αλλά κατέθεσαν προτάσεις.
Η κλοπή των Χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών του δήμου από ιδιωτικό χώρο όπου φυλάσσονταν μας απασχόλησε επί μακρόν. Τι, ποιος, πως και γιατί τα έκλεψε, τι θα τα κάνει, αλλά και γιατί φυλάσσονταν εκεί και όχι σε κάποιο άλλο χώρο του Δήμου… δεν μπορέσαμε τελικά να το διαλευκάνουμε…

Άλλα θέματα και άλλες αφορμές για κόντρες σε υψηλούς τόνους…η λειτουργία του 2ου ΚΑΠΗ, η μετεγκατάσταση της δημοτικής βιβλιοθήκης στην οδό Σαμοθράκης και η δωρεά των βιβλίων Θεοχαρίδη, η ανακύκλωση και οι κάδοι, οι αυτοσχέδιοι σκουπιδότοποι και μπαζότοποι στα πέριξ, τα έργα στο ΔΑΚ και η λυόμενη κερκίδα, μια διάνοιξη και το κατάστημα της κυρίας Πέππα, οι εργασίες ανάπλασης στο πάρκο, η δυσφορία των πολιτών για τις αυξήσεις της ΔΕΥΑΚ, τα προβλήματα των κατοίκων στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, η νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση…

Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ με σχετικό δελτίο τύπου μας ενημερώνει για τις ερωτήσεις που έθεσε ο επικεφαλής της στη διάρκεια του δημοτικού ελέγχου. Αναμένουμε ανάλογη ενημέρωση και από τις άλλες παρατάξεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν από την δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ
στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
κατά την διάρκεια του δημοτικού ελέγχου

Τι προτίθεστε να κάνετε κύριε δήμαρχε για τα παρακάτω θέματα:

o Βλέπουμε την μη λειτουργία του δεύτερου ΚΑΠΗ, που έπρεπε να στεγαστεί στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του δήμου Κομοτηνής. Διαπιστώνουμε ότι ο χώρος παραχωρείται για κάθε είδους εκδήλωση και τα μηχανήματα, που έχουν αγοραστεί για την λειτουργία του ΚΑΠΗ, επί δύο έτη να είναι στα υπόγεια του κτιρίου.
o Περιφερειακά της πόλης μας και συγκεκριμένα στο Ήφαιστο, στο Κικίδιο, τους Υφαντές, έχουν δημιουργηθεί αυτοσχέδιοι σκουπιδότοποι και μπαζότοποι, που δεν τιμούν κανέναν μας. Η παράνομη λειτουργία τους είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Με ποιες δράσεις σχεδιάζετε να προφυλάξετε αυτές τις περιοχές ώστε να μην αντιμετωπίζουν τέτοια είδους φαινόμενα;
o Δεν απαντήσατε στο ερώτημα που σας θέσαμε εδώ και μήνες για την σύμβαση και την εργασιακή σχέση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τον Δήμο Κομοτηνής. Τι μέλλει γενέσθαι με τον σύμβουλο σας και την ΔΕΑΚΟ, σε ποια ευρωπαϊκά προγράμματα δουλεύει, ποια η αμοιβή του;
o Γιατί δεν λειτουργεί εδώ και μήνες το κλειστό κολυμβητήριο της Κομοτηνής. Τώρα μάλιστα που σε λίγες μέρες ο παραολυμπιονίκης μας, στο άθλημα της κολύμβησης, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης θα συμμετάσχει σε μια ακόμη Παραολυμπιάδα. Η μη λειτουργία του κολυμβητήριου έχει σαν αποτέλεσμα ο τετραπληγικός συμπολίτης να προπονείται στην Θεσσαλονίκη.
o Γιατί δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση, το θέμα της δωρεάς της συλλογής Θεοχαρίδη; Η αποδοχή οποιαδήποτε δωρεάς πρέπει να εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί θεωρείται δημοτική περιουσία και πρέπει να καταγράφεται.
o Γιατί δεν εξήγησε ο δήμαρχος τους λόγους μεταστέγασης της δημοτικής βιβλιοθήκης. Το συγκεκριμένο κτίριο που αγοράστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, επισκευάστηκε με σκοπό την στέγαση μιας θεματικής βιβλιοθήκης, η οποία θα ήταν αφιερωμένη στην λογοτεχνία, στην ποίηση και τις τέχνες.
o Για το ιατροκοινωνικό κέντρο των τσιγγάνων δεν υπάρχει πλέον χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιες είναι οι προθέσεις του δημάρχου; Θα συνεχίσει να λειτουργεί το κέντρο; Τι θα γίνουν οι υπάλληλοι που δουλεύουν εκεί;

o Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις για την λειτουργία των δημοτικών ιατρείων;
o Δίπλα στο πολυπολιτισμικό σταθμό είχαμε ξεκινήσει, ως δημοτική αρχή, την πράξη της διάνοιξης του δρόμου για δύο κυρίως λόγους. Για να αναδειχθεί το κτίριο και γιατί η συμπολίτης μας, κυρία Υβόνη Πέππα, μας είχε οδηγήσει στα δικαστήρια. Ο λόγος ήταν ότι το κατάστημα της δεν είχε πρόσβαση στην οδό Αγχιάλου. Τι γίνεται τώρα; Υπαναχώρησε η κυρία Πέππα γι’ αυτό το θέμα ή φοβάται η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην συγκεκριμένη διάνοιξη (και σε κάποιες άλλες) λόγω του πολιτικού κόστους;
o Έχουμε κάποιες απορίες όσον αφορά την κατασκευή και αναμόρφωση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κομοτηνής. Όταν το θέμα πέρασε από την δημαρχιακή επιτροπή, ο εκπρόσωπος της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ το υπερψήφισε. Όμως το αρχικό σχέδιο ήτανε διαφορετικό. Αντί για κατασκευή καινούργιας μεγάλης κερκίδας, βλέπουμε να κατασκευάζονται πέταλα, θεωρία κτλ. Υπάρχει σχετική στατική και περιβαλλοντολογική μελέτη; Αντί αυτού βλέπουμε τον δήμαρχο να μην αναφέρεται σε μελέτες όταν ερωτάται και να ευχαριστεί την Επίτροπο για την κατανόηση που έδειξε στο θέμα πληρωμής του εργολάβου!!!

Μπορείτε να ακούσετε τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Τάσο Βαβατσικλή, για το θέμα, στο ιστολόγιο της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ και την ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://nea-poreia.blogspot.com/2008/08/blog-post_31.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: