ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΧΙΛΙΑ» ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΧΡΟΥ Ο ΓΓ ΤΗΣ ΠΑΜ-Θ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημήτρης Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας ΠΑΜ-Θ:

«Η ελληνική πολιτεία είναι δίπλα, αγαπά και συμπαρίσταται χωρίς διακρίσεις όλους τους πολίτες της χώρας»

Οι χρηματοδοτήσεις , μέσω του ΠΕΠ κατά την τελευταία 4ετία ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. ευρώ και μέσω του προγράμματος «Θησέας» τα 2,24 εκατ. ευρώ

Την εκτέλεση οδικών έργων και 4 φραγμάτων, που θα βελτιώσουν τις συνθήκες επικοινωνίας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Κοινότητας Κέχρου, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος παραβρέθηκε στις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις στη θέση «Χίλια» στα όρια των νομών Ροδόπης-Έβρου.

Ιδιαίτερη αναφορά, αγγίζοντας τις καρδιές των κατοίκων έκανε ο κ. Σταμάτης για τα νέα παιδιά της περιοχής, τα οποία χαρακτήρισε το μέλλον του τόπου και σημείωσε πως «πρέπει να τους δώσουμε ελπίδα, γιατί αυτά τα νέα παιδιά είναι η ελπίδα της πατρίδας μας. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στη νεολαία, να της ανοίξουμε τους ορίζοντες, το δρόμο για το μέλλον και την ευημερία της».

Μιλώντας ο κ. Σταμάτης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά να βρίσκεται στην κορύφωση των εκδηλώσεων και ως εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους διαβεβαίωσε τους φορείς της περιοχής και τους κατοίκους της ότι, η ελληνική πολιτεία «είναι δίπλα, αγαπά και συμπαρίσταται σε όλους τους πολίτες της χώρας, χωρίς διακρίσεις».

Παράλληλα, αναφερόμενος στα έργα υποδομής στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Κέχρου, τόνισε ότι οι χρηματοδοτήσεις , μέσω του ΠΕΠ κατά την τελευταία 4ετία ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. ευρώ και μέσω του προγράμματος «Θησέας» τα 2,24 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΜ-Θ ανακοίνωσε τους πόρους της Περιφέρειας για την άμεση εκτέλεση των ακόλουθων έργων:

-οδός Κέχρου-Τσούκα, μήκους 5,5 χλμ, προϋπολογισμού 410.000 ευρώ

-οδός Χαμηλό-«Χίλια», μήκους 7 χλμ, Κάμπος-Χαράδρα μήκους 9 χλμ και Μοναστήρι-Γραμματικάκι μήκους 5 χλμ Για τους τρεις αυτούς δρόμους εκπονούνται ήδη σχετικές μελέτες.

Τέλος, θα ασφαλτοστρωθεί ο οδικός άξονας Κέχρου-Οργάνης, ώστε να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων των δύο ορεινών κοινοτήτων του νομού Ροδόπης. Εξάλλου, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκπονεί τις μελέτες για την κατασκευή 4 φραγμάτων εκπληρώνοντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

«Αγαπώ την περιοχή και τους κατοίκους της, γνωρίζω τα προβλήματα και πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης, χαράσσοντας τους δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον αυτού του όμορφου τόπου», επεσήμανε ο κ. Σταμάτης ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «γιορτάζουν οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα τιμά, σέβεται τις παραδόσεις του λαού της ανεξάρτητα από θρησκεία, καταγωγή και φύλο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Η Ελλάδα είναι μία όαση δημοκρατίας και μέλος της Ε.Ε. μία χώρα που δίνει τις ελευθερίες και τις δυνατότητες ανάπτυξης της προσωπικότητας όλων των ανθρώπων, με σεβασμό στα δικαιώματά τους. Εύχομαι του χρόνου, με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας, οι γιορτές αυτές να αποκτήσουν μεγαλύτερη λαμπρότητα»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: