ΔΥΟ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δύο νέα τμήματα αποκτά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή, με υπογραφή του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη

Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανωτάτης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που έγινε την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008 στην Αθήνα, αποφασίστηκε η έγκριση του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με έδρα την Κομοτηνή και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με έδρα την Κομοτηνή.

Επίσης εγκρίθηκε η πρόταση για την επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχιούχων του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Για το θέμα, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε σχετικά: «Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υπήρξε και συνεχίζει να είναι η σημαντικότερη επένδυση που έγινε ποτέ στην περιοχή μας. Δεν τόνωσε απλά δημογραφικά την περιοχή αλλά την ενίσχυσε και στην κατεύθυνση μιας ποιοτικής ανάπτυξης, προσφέροντας γνώσεις και ανθρώπινο δυναμικό σε όλους τους τομείς, που η περιοχή είχε τη δυνατότητα να απλώσει τα φτερά της.

Με την ίδρυση των δύο νέων τμημάτων στην Κομοτηνή συμπληρώνεται καταρχήν το Νομικό Τμήμα και μετεξελίσσεται σε πλήρη υπερσύγχρονη και διεθνώς ανταγωνιστική Νομική Σχολή. Ενισχύεται όχι μόνο αριθμητικά αλλά και ποιοτικά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Καθίσταται πιο ελκυστικό στους Έλληνες φοιτητές από όλες τις γωνιές της Ελλάδος και παράλληλα συμβάλει στο να μετεξελιχθεί σταδιακά η περιοχή μας σε σημαντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο, περιφερειακό αλλά και διεθνές, προσελκύοντας φοιτητές από τη νοτιοανατολική Ευρώπη, τον Εύξεινο Πόντο αλλά και άλλες περιοχές του κόσμου.

Μέσα από αυτή την εξέλιξη, η ελληνική πολιτεία δείχνει την ευαισθησία της για την περιοχή και το αμέριστο ενδιαφέρον της για την ποιοτική ανάπτυξή της, ανταποκρινόμενη στις αγωνίες και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας αλλά και προωθώντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ανέλαβε όταν ανακοίνωνε στο πρόγραμμά του τον στόχο ότι η περιοχή θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε σημαντικό Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: