ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ


Ποικίλες οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στις αλλαγές προσώπων που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, με αφορμή και τον νέο Οργανισμό του δήμου.

Άνθρωποι οι οποίοι σήκωσαν στις πλάτες τους το βάρος των 18 πρώτων μηνών και κλήθηκαν κυριολεκτικά να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά ασκώντας διοίκηση χωρίς να έχουν προηγούμενη εμπειρία, θα βρεθούν από το Σεπτέμβριο εκτός ή θα αλλάξουν πόστο και αντικείμενο.

Άλλοι μιλούν για αποτυχία του υπάρχοντος σχήματος που δεν κατάφερε να φέρει ούτε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ούτε και την εμπιστοσύνη των Κομοτηναίων για την διοικητική επάρκεια της δημοτικής αρχής.

Άλλοι το είδαν σαν αναδιοργάνωση με στόχο μια νέα δυναμική στις επόμενες εκλογές αλλά και σαν ενδυνάμωση της προσπάθειας για να προχωρήσει ο δήμος στη νέα προοπτική των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του Δ΄ΚΠΣ.

Ο δήμαρχος πάντως χαρακτήρισε τις αλλαγές αυτές αναγκαίες για την αξιοποίηση όλου του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης, προκειμένου «όλοι να περάσουν απ’όλα τα πόστα για να γνωρίσουν την δομή του δήμου και να αποκτήσουν διοικητική εμπειρία», ενώ προανήγγειλε και τρίτη αναδιοργάνωση μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Όσον αφορά αυτές καθ’αυτές τις αλλαγές στα πρόσωπα, άλλες θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν θετικές και άλλες μάλλον ατυχείς και ανεξήγητες.

Χαρακτηριστικό θετικό παράδειγμα, η μετακίνησης της κας Φελίνας Καζάκου από το ΔΣ της ΔΕΑΚΟ, στη ΔΕΠΑΚ, όπου περιμένουμε να δώσει μια άλλη προοπτική στα πολιτιστικά της πόλης, αλλά και η μεταπήδηση της κας Μαγδας Γιαμουστάρη από την αντιδημαρχία Πολιτισμού στην υπό ίδρυση Ανώνυμη Δημοτική εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας και Κοινόχρηστων χώρων “Νέστωρας Τσανακλής”, γιατί η παρουσία της εκεί μάλλον συμβολικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα είχε.

Στα θετικά επίσης ο νέος ρόλος των Τάσου Παράσχου και Νίκου Τσαλικίδη, που αναλαμβάνουν καθήκοντα ο μεν πρώτος στην αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών, προγραμματισμού επενδύσεων και υποδομών, ο δε δευτερος στην νέα αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου, αφού ως μηχανικοί που είναι κι οι δύο μπορούν με την επιστημονική τους κατάρτιση να συμβάλλουν στον προγραμματισμό νέων έργων και κατ’επέκταση στην αναπτυξιακή προοπτική του δήμου.

Κατανοητή επίσης και η μετακίνηση του Κώστα Ναλμπάντη, μετά από μια επιτυχημένη θητεία στον τομέα της καθαριότητας, στην ΔΕΥΑΚ όπου με την εμπειρία του παλαιού στρατιωτικού, την πειθαρχία και την συνέπεια που τον διακρίνει, αναμένουμε να καθαρίσει και το τοπίο των εκκρεμοτήτων, δίνοντας νέα ώθηση στην επιχείρηση.

Στις ατυχείς επιλογές, συμπεριλαμβάνουμε την περίπτωση του Γιάννη Τζαβδαρτζή, που από το ΔΣ των δημοτικών σφαγείων και σχετικός ως εν ενεργεία αστυνομικός με το αντικείμενο, θα βρεθεί στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ, σε έναν φορέα πολιτιστικής ανάπτυξης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Μετά από αυτό δεν θα μας έκανε πλέον εντύπωση αν η επόμενη παραγωγή του δημοτικού μας θεάτρου ήταν ο «Ηλίας του 16ου».

Ασχολίαστες αφήνουμε τις αντιδημαρχίες της Έλενας Αντωνακάκη, στα οικονομικά του του δήμου, μετά από μια άψογη θητεία στο ΔΣ των Βρεφονηπιακών, του Κώστα Μιχελή από το ΔΟΝΑ στην καθαριότητα και του Στέλιου Σταμπουλίδη από το ΚΑΠΗ, στην αντιδημαρχία Πολιτισμού και Διοικητικών .

Ανεξήγητη μας φάνηκε η αποχώρηση του Χρήστου Μέτιου από την αντιδημαρχία των Οικονομικών αλλά όπως είπε ο Δήμαρχος, «έχει ζητήσει μόνος του να εξαιρεθεί από το νέο σχήμα για προσωπικούς λόγους, εξ αιτίας και της πολύ μεγάλης πίεσης που έχει υποστεί από το βάρος του νοικοκυρέματος στα οικονομικά του δήμου».

Στα ανεξήγητα τέλος κατατάξαμε και την απόφαση του δημάρχου να αναλάβει ο ίδιος τα ηνία της ανώνυμης εταιρείας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Γευσιγνωσία», από την συγχώνευση των ΔΕΣΚΟΜ και ΔΕΤΑΚΟΜ. Τι ακριβώς θα «μαγειρευτεί» εκεί, τι θα γίνει με το Τουριστικό Περίπτερο της Νυμφαίας και γιατί ο κ.Κοτσάκης θα αναλάβει προσωπικά την εποπτεία της υπό σύσταση επιχείρησης, την οποία μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ μεταρρυθμιστικό δεδομένο που δίνει ο νέος κώδικας και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε ανταποδοτικά για τους δημοτες μας», είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: