Ενημερωτικό φυλλάδιο για πυροπροστασία από την περιφέρεια


Ειδικό έντυπο με οδηγίες, προς τους πολίτες, για προστασία από τις δασικές πυρκαγιές, εξέδωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας μετά από σχετική πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα , κ. Δημήτρη Σταμάτη.

Κεντρικό μήνυμα του είναι: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στη μάχη ενάντια στη φωτιά» και

περιέχει χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες που σχετίζονται με την πρόληψη, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο για την προστασία των δασών μας.

Στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ενός σημαντικού παράγοντα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τον “παράγοντα” άνθρωπο.

Όπως σημειώνει και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Δημήτρης Σταμάτης, «Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκέπτονται δασικές εκτάσεις και να ειδοποιούν εγκαίρως τις αρχές για περιστατικά πυρκαγιάς. Θα πρέπει να μην είναι αδιάφοροι, να υπακούουν στους νόμους και να προστρέχουν σε βοήθεια. Θα πρέπει να επεμβαίνουμε όταν βλέπουμε κάποιους άλλους να καίνε και να ειδοποιούμε τις αρχές ή να προβαίνουμε σε νουθεσίες στον συμπολίτη μας που παραβιάζει τον νόμο και δε σέβεται την περιουσία ή τη ζωή μας».

Στα περιεχόμενά του ενημερωτικού φυλλαδίου ο πολίτης μπορεί να βρει οδηγίες για ενέργειες, με στόχο την προστασία των δασών καθώς και του ίδιου και της περιουσίας του από την πυρκαγιά.

Η συ-στράτευση όλων στη μάχη ενάντια στη φωτιά είναι βασική υποχρέωση όλων ώστε να προστατεύσουμε την ομορφιά και τον πλούτο της πατρίδας μας, της περιοχής μας, του ίδιου του σπιτιού μας.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο διανεμήθηκε στους Δήμους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: