3 βασικοί άξονες για περιφερειακή ανάπτυξη από το ΠΑΣΟΚ

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ»

«H Θράκη η οποία από την προηγούμενη δεκαετία είχε μπει σε τροχιά ανάπτυξης και είχε ξεφύγει από την τελευταία θέση των 13 ελληνικών περιφερειών, ξαναβρίσκεται στην ίδια δυσχερή θέση και ζει εποχές οικονομικής και κοινωνικής υποχώρησης, μετά τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση κάθε χρόνο μειώνει το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, αφαιρώντας αυτά τα ποσά από άλλα προγράμματα και δράσεις αναγκαία για την ανάπτυξη και τις υποδομές της περιφέρειας».

Τάδε έφη ο υπεύθυνος για θέματα Δημοσίων Έργων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης, από τη Ροδόπη όπου συμμετείχε σε Περιφερειακή Σύσκεψη με θέμα «Γ’ και Δ’ ΚΠΣ – Δημόσιες Υποδομές για την ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, με την παρουσία βουλευτών, μελών του Εθνικού Συμβουλίου, μελών της Περιφερειακής και Νομαρχιακής Επιτροπής και άλλων τοπικών στελεχών.

Σύμφωνα με τον κ.Μαγκριώτη «η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει την χαμηλότερη απορρόφηση πόρων του Γ΄ΚΠΣ από κάθε ελληνική περιφέρεια και έχει φτάσει στο όριο του 80%, ενώ και το Δ΄ΚΠΣ, όπως το έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση και είναι γνωστές οι κατανομές, σε πραγματική αξία είναι κάτω από το 50%. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να ανατάξει και πάλι την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, περιλαμβάνει την γενναία χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τον επανασχεδιασμό του Δ΄ΚΠΣ με προτεραιότητα την περιφέρεια και ειδικά τις αδύναμες περιοχές και έναν νέο αναπτυξιακό νόμο με στοχευμένα κριτήρια γεωγραφικά και κλαδικά που μπορούν να αναγεννήσουν και πάλι την Θράκη».

Στη διάρκεια της περιοδείας του ο κ.Μακριώτης συναντήθηκε με τον νομάρχη Άρη Γιαννακίδη και επισκέφτηκε το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και να προχωρήσουν οι υποδομές. « Η κάλυψη που γίνεται μέσα από τις ρουσφετολογικές προσλήψεις των STAGE, όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες για εξειδικευμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά δημιουργούν σχέσεις ομηρίας που είναι εις βάρος των νέων παιδιών και της περίθαλψης των ασθενών. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τα λόγια τα μεγάλα και τις κοροϊδίες και να εφαρμόσει το νομαρχιακό σχεδιασμό για νέες εγκαταστάσεις και νέες υποδομές, μέσα από έναν ενιαίο χάρτη υγείας της περιφέρειας, που θα καλύπτει τις ανάγκες της Ροδόπης, με επίκεντρο το μεγάλο και πλήρες Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: