ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ

Με την εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Πιερέων και των χορωδιών των ΚΑΠΗ των Δήμων Χρυσούπολης και Ιάσμου, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στην έδρα του Δήμου, στις 9 το βράδυ, συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 18 Ιουλίου, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Προφήτης Ηλίας 2008″ που οργανώνουν ο Δήμος Ιάσμου κι ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος.

Ο πολιτιστικός θεσμός του «Προφήτη Ηλία» είναι καταξιωμένος στην συλλογική συνείδηση της τοπικής κοινωνίας ενώ συμβάλλει στην διατήρηση και προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης. Οι φετινές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 5 Ιουλίου και θα κορυφωθούν στη διάρκεια του προσεχούς σαββατοκύριακου, 19 και 20 Ιουλίου, αποτελούν μια γιορτή του πολιτισμού που καθιστά τον Ίασμο, φιλόξενο τόπο συνάντησης των κατοίκων από ολόκληρη τη Ροδόπη.

Στη διάρκεια της επίσημης λήξης των εκδηλώσεων, το Σάββατο 19 Ιουλίου, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, στις 9 το βράδυ, ο Δήμος Ιάσμου θα τιμήσει με αναμνηστική πλακέτα τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αθανάσιο Κοντοκώστα σε αναγνώριση της προσφοράς του στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που προκλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, στο περιαστικό δάσος του Ιάσμου.

Εξάλλου, για πρώτη φορά, θα τιμηθούν απόφοιτοι του Λυκείου Ιάσμου που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο εορτασμού των 25 χρόνων από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου θα τιμηθούν για την προσφορά τους στην ενίσχυση της δραστηριότητας του φορέα, οι διατελέσαντες Πρόεδροι της πρώην Κοινότητας Ιάσμου κ.κ Ιωάννης Δαλακούρας και Θόδωρος Γεωργιάδης κι ο πρώην Δήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου κ. Σταύρος Καζάκης .

Το πρόγραμμα του «Προφήτη Ηλία» κατά τις ημέρες Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιουλίου περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Εθελοντική αιμοδοσία

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Ιάσμου «Η Ελπίδα» σε συνεργασία με τους Σταθμούς Αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 19 Ιουλίου από τις 9 το πρωί,στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου.

Πανηγυρικός Εσπερινός

Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας θα τελεστεί στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, το Σάββατο 19 Ιουλίου, στις 7 μετά το απόγευμα. Θα ακολουθήσει προσφορά σφαχτού (κουρμπάνι)από τον Χριστιανικό Σύλλογο Γυναικών «Άγιος Νικόλαος».

Θρακιώτικα ακούσματα με το Θύμιο Γκογκίδη

Λαϊκό γλέντι θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου, την Κυριακή 20 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ. Κατά την εκδήλωση, θα εμφανιστεί ο ερμηνευτής Θύμιος Γκογκίδης ο οποίος θα παρουσιάσει τραγούδια από το προσωπικό του cd που φέρει τον γενικό τίτλο «Θρακιώτικα ακούσματα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: