ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2008

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, που αφορά τη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων στο χώρο των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης ανέφερε ότι με το σχέδιο νόμου η κυβέρνηση επιχειρεί να ρυθμίσει το χάος στο χώρο των μεταλυκειακών σπουδών, στο χώρο των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και των κολεγίων.

Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι πρόκειται για την υλοποίηση μιας προγραμματικής δέσμευσης της κυβέρνησης και τόνισε ότι προχωρούμε στην κατάθεση σχεδίου νόμου που θα βάλει αυστηρούς κανόνες και προϋποθέσεις σε αυτές τις δομές, που θα λειτουργήσουν στο συγκεκριμένο χώρο.

Σημείωσε επίσης ότι «η κεντρική μας επιδίωξη είναι η υψηλή ποιότητα στις μεταλυκειακές σπουδές της μη τυπικής εκπαίδευσης και ο συνεχής έλεγχος της ποιότητας, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα όλων των σπουδαστών».

Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας το σχέδιο νόμου είναι έτοιμο, επεξεργασμένο και λαμβάνει υπόψη εθνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα και επίσης λαμβάνεται υπόψη εξίσου το κοινοτικό δίκαιο και το Σύνταγμα.

Το σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα αναλυτικά και θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Ευ. Στυλιανίδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε ότι δεν παρακάμπτεται το άρθρο 16, γιατί αυτές οι δομές δεν ανήκουν στην τυπική εκπαίδευση αλλά στην μη τυπική εκπαίδευση. Εναρμονιζόμαστε με το ευρωπαϊκό περιβάλλον και προστατεύουμε την ποιότητα όλων των μορφών σπουδών στη χώρα μας, είπε .

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι δεν συνιστά υποβάθμιση των ΑΕΙ και ΤΕΙ, διότι δεν είναι συγκρίσιμα. Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ ανήκουν στην Ανώτατη εκπαίδευση, ο ρόλος τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και είναι κομμάτι της τυπικής εκπαίδευσης, ενώ τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών και τα κολέγια όχι, είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με ενδεχόμενες κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κ. Στυλιανίδης, είπε ότι το θέμα δεν αφορά τους φοιτητές, αλλά αυτούς που παρακολουθούν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: