Νέα Γενιά σε Δράση


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 29 Ιουνίου 2008

Αναβαθμισμένος ρόλος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία διεθνές συνέδριο με θέμα «Νέα Γενιά σε Δράση: Σχεδιασμός Κοινών Πολιτικών Νεολαίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη» υπό το πρίσμα των προτεραιοτήτων του Ευρωπαϊκού Έτους για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 100 περίπου εκπρόσωποι κρατικών και μη κρατικών φορέων από 9 διαφορετικές χώρες της περιοχής καθώς επίσης και στελέχη της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας και Εθνικών Συμβουλίων Νεολαίας.

Στα βασικά συμπεράσματα της διεθνούς συνάντησης καταγράφεται η ανάγκη για τον από κοινού σχεδιασμό και υλοποίηση μέτρων πολιτικής για τη νεολαία με έμφαση:

Στην ενεργό συμμετοχή των νέων ανθρώπων και των φορέων που τους εκπροσωπούν στα κοινά και στο σχεδιασμό των πολιτικών που τους αφορούν.
Στην ενσωμάτωση στις οικονομικές και κοινωνικές δομές των νέων με λιγότερες ευκαιρίες.
Στην ανάπτυξη δράσεων διαπολιτισμικού διαλόγου ως στοιχείο ανάπτυξης και συνεύρεσης των νέων ανθρώπων.
Στην ενίσχυση των δράσεων που διευκολύνουν τις ανταλλαγές των νέων και τη μετακίνησή τους με τις χώρες της Ε.Ε.
Στην γνώση και την εξοικείωση των νέων ανθρώπων με τους θεσμούς της Ε.Ε. και τη λειτουργία τους.
Στην ταχύτερη και πληρέστερη ενσωμάτωση αυτών των χωρών στους θεσμούς της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας.

Σημαντική εξέλιξη είναι η επισήμανση της ανάγκης για τη δραστηριοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση και την επίτευξη των παραπάνω στόχων του Κέντρου Ανάπτυξης Πολιτικών Νεολαίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που είναι στο στάδιο της υλοποίησης από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το σύνολο των εκπροσώπων των κρατικών, μη κρατικών φορέων αλλά και των διεθνών οργανισμών αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για αυτή την προσπάθεια και το κενό που καλύπτει στη κατεύθυνση της συναίνεσης και της μεταφοράς τεχνογνωσίας για την από κοινού ανάληψη δράσεων. Με τον τρόπο αυτό τόσο η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς όσο και η χώρα μας μπορούν να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στο χώρο των πολιτικών νεολαίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παντελής Σκλιάς μετά τη λήξη του συνεδρίου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι στο βαθμό που αυτή η διεθνής συνάντηση δημιουργεί το υπόβαθρο για περαιτέρω συνεργασία στο χώρο των πολιτικών για τη νεολαία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας στον ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό τομέα σε μια περιοχή που αποτελεί βασική προτεραιότητα για την χώρα μας».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: