ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι άλλη μία αφορμή να σκεφτούμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που συναντάμε καθημερινά, καθώς πολλοί είναι οι συνάνθρωποί μας που το αντιμετωπίζουν.

Να προβληματιστούμε, για τα αίτια που γεννούν το πρόβλημα και να σκεφτούμε τους λόγους που ως Ελληνική κοινωνία δεν μπορούμε να το θεραπεύσουμε. Να ενεργοποιηθούμε όλοι μας κυρίως στον τομέα της πρόληψης, προστατεύοντας τα παιδιά μας, τους νέους ανθρώπους από τον εφιάλτη των ναρκωτικών.

Η Νέα Δημοτική Αρχή αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος έχει αναλάβει μια σειρά από δράσεις ενάντια στις σύγχρονες φυγές, μια εκ των οποίων είναι τα ναρκωτικά. Οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ορφέας έχουν εγκαινιάσει μια συνεργασία με στόχο την ενημέρωση των γονέων για το πρόβλημα των ναρκωτικών. Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης έχει συνεργαστεί τόσο με τον «Ορφέα» όσο και με τον ΟΚΑΝΑ διοργανώνοντας εκδηλώσεις για την εφηβεία και το αλκοόλ που απευθυνόταν σε μαθητές Γυμνασίου, αλλά και για την «Διαπολιτισμική προσέγγιση της πρόληψης ουσιών». Επίσης εντάξαμε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας την Εκπόνηση και εφαρμογή Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης της Μαθητικής Νεολαίας του Δήμου για θέματα κοινωνικής παθογένειας όπως τα Ναρκωτικά.

Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται όμως η συστράτευση όλων μας, διότι τα ναρκωτικά δεν βρίσκονται στο περιθώριο, αλλά στο κέντρο της κοινωνικής πραγματικότητας. Το πρόβλημα αφορά την ελληνική οικογένεια, την κοινωνική συνοχή του τόπου, μας αφορά όλους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: