ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΑΣΜΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συγκλήθηκε σήμερα Πέμπτη 5 Ιουνίου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου. Αποκλειστικό θέμα του Σ.Τ.Ο ήταν η πυρασφάλεια στη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου.

Της σύσκεψης προήδρευσε ο Δήμαρχος Ιάσμου Κ. Αμούτζας, ενώ μετείχαν ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κ. Παπάζογλου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ιάσμου Τζ. Ανδριώτης, ο Διοικητής του Α.Σ Ιάσμου Δ.Τζιβόπουλος, ο Διοικητής του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, ο Προϊστάμενος του Δασονομείου Ιάσμου Ν. Κοτσίλας, η αγρονόμος της Δ/νσης Αγροφυλακής Ροδόπης, εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, εκπρόσωποι της Κοινότητας Αμαξάδων, της Διεύθυνσης Δασών Ν. Ροδόπης και υπηρεσιακοί παράγοντες του τοπικού Δήμου.

Την σημασία της εφαρμογής της πρόληψης για την αποφυγή περιστατικών πυρκαγιάς στην περιοχή, εξήρε κατά την τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Αμούτζας. Ο ίδιος ανέφερε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου θα συγκροτηθούν και φέτος εθελοντικές ομάδες δημοτών που θα συνδράμουν σε περιπτώσεις πυρκαγιάς ενώ ήδη ξεκίνησε στην ίδια κατεύθυνση συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ιάσμου, ο Δήμος, πρόκειται να διαθέσει υδροφόρο όχημα και οδηγό επιφυλακής, για την τροφοδοσία με νερό των πυροσβεστικών οχημάτων, σε περιπτώσεις πυρκαγιάς. Τις περιόδους υψηλής επικινδυνότητας, το όχημα θα σταθμεύει στη χωματερή του Ιάσμου. Παράλληλα μεριμνά για την 24ωρη φύλαξη της χωματερής, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με την πρόσληψη εποχιακού υπαλλήλου.

Κατά την σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου αποφασίστηκε η οργανωμένη επιτήρηση του περιαστικού δάσους του Ιάσμου και του άλσους του Προφήτη Ηλία, τις ώρες μεταξύ 12 το μεσημέρι και 8 μετά το απόγευμα. Στις ομάδες επιτήρησης θα μετέχουν άνδρες του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, του αγρονομικού τμήματος Ροδόπης και του Αστυνομικού Σταθμού Ιάσμου.

Επιπλέον αποφασίστηκε να προχωρήσει η ενημέρωση- ευαισθητοποίηση των δημοτών προκειμένου να αποψιλώσουν τους οικοπεδικούς τους χώρους όπως και ειδική ανακοίνωση στους αγρότες που διαθέτουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον ορεινό όγκο, ώστε να προβούν σε βαθύ όργωμα των χωραφιών, μετά το θερισμό, για προληπτικούς λόγους.

Τέλος αποφασίστηκε η διαρκής και συστηματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την διάχυση της ενημέρωσης σχετικά με ζητήματα πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: