ΚΑΝΕΝΑ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ


Έκκληση στους καταναλωτές της περιοχής να ειδοποιούν τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση που εντοπίσουν ηλιέλαια στα ράφια των καταστημάτων απηύθυνε ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα για τα αποτελέσματα των ελέγχων στο νομό Ροδόπης, με τους συνεργάτες του, διευθυντές νομαρχιακών υπηρεσιών Γιάννη Κουρμέτη και Κώστα Καραγιοβάνη.

΄Οπως τονίστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης η κινητοποίηση της Νομαρχίας ήταν άμεση μετά τη σχετική εγκύκλιο του ΕΦΕΤ για το διατροφικό σκάνδαλο με το ηλιέλαιο, βρισκόμαστε πάνω από το 85% των ελέγχων και έχει αποσυρθεί κάθε μορφής ηλιελαίου από μεγάλα και μικρά καταστήματα, χώρους εστίασης, Ιδρύματα κλπ, τόσο στην πόλη της Κομοτηνής όσο και στους οικισμούς του νομού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης από τους μέχρι στιγμής ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις της περιοχής είχαν ειδοποιηθεί από τους προμηθευτές για τις επιμολυσμένες παρτίδες, οι οποίες ανέρχονταν συνολικά σε 8.999 κιλά και τις είχαν αποσύρει, καταθέτοντας στις υπηρεσίες και τα σχετικά δελτία αποστολής για την επιστροφή τους.

Στη συνέχεια μετά από νέα εγκύκλιο του ΕΦΕΤ και νέα εντολή του Νομάρχη, οι υπηρεσίες από 22/5 και μέχρι σήμερα επισκέφτηκαν 252 καταστήματα λιανικής πώλησης, εκ των οποίων τα 109 στην πόλη και τα υπόλοιπα στα χωριά, εποπτεύοντας την απόσυρση των ποσοτήτων ηλιελαίου τις οποίες και καταγράφουν.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι έχει απαγορευτεί η καθ’οιονδήποτε τρόπο διάθεση στην κατανάλωση ηλιελαίων, επιμολυσμένων ή μη, ενώ για τους παραβάτες εκτός των ποινικών διώξεων προβλέπονται και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα που φτάνουν και τις 20.000 ευρώ.

Οι ποσότητες που έχουν αποσυρθεί, έχουν καταγραφεί και βρίσκονται στις αποθήκες των καταστημάτων, αναμένοντας τις πιστοποιήσεις του ΕΦΕΤ για να επανέλθουν στα ράφια.

Όσοι καταναλωτές έχουν προμηθευτεί ηλιέλαιο καλούνται να μην το χρησιμοποιήσουν μέχρι νεωτέρας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: