«ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ» ΓΙΑ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ- ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

για τους Έλληνες καλλιεργητές καπνού και βάμβακος

Ως το 2013 οι επιδοτήσεις των καπνοπαραγωγών

Αποσύνδεση των επιδοτήσεων των βαμβακοπαραγωγών από τον αριθμό των καλλιεργούμενων εκτάσεων

Θετικές αποφάσεις για τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς και βαμβακοπαραγωγούς, έλαβε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ικανοποιώντας τις ελληνικές αιτιάσεις και δικαιώνοντας τις διαπραγματευτικές πρωτοβουλίες τόσο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού όσο και του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Γκλαβάκη.

Συγκεκριμένα:

Όσον αφορά τους καπνοπαραγωγούς:

Από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, εγκρίθηκε η έκθεση του Ιταλού Ευρωβουλευτή κ. Berlato, στην οποία υιοθετήθηκε τροπολογία του κ. Γκλαβάκη, με την οποία η Ελλάδα ζητούσε τη διατήρηση και συνέχιση των επιδοτήσεων χωρίς καμία μείωσή τους μέχρι το 2013. (Ως γνωστόν, αρχικά, προβλεπόταν η μεταφορά του 50% των κονδυλίων των επιδοτήσεων, σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης).

Όσον αφορά τους βαμβακοπαραγωγούς:
Αποφασίστηκε, ότι το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων, παύει να μειώνεται ως συνέπεια ενδεχόμενης μείωσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων (που σήμερα ανέρχονται σε 3,7 εκ. στρέμματα).

Δηλαδή, πλέον, το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων, διανέμεται σε όσους εκ των παραγωγών συνεχίζουν την καλλιέργεια.

Ως αποτέλεσμα, υπολογίζεται, ότι η μείωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, θα επιφέρει αύξηση της επιδότησης, από 54,6 € / στρέμμα που είναι σήμερα, σε μέχρι και 80,76 € / στρέμμα.

Διαψεύστηκαν λοιπόν οι «Κασσάνδρες», των οποίων η παράταξη κατά την εικοσαετή διακυβέρνηση της χώρας, με τις ανεύθυνες και ελλιπέστατες πολιτικές της, έθεσε τις βάσεις για τη δραματική μείωση του αγροτικού πληθυσμού και του αγροτικού εισοδήματος.

Δεν θυμούνται άραγε, ότι:

Τον Δεκέμβριο του 1997, ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Γείτονας, με τη σύμφωνη γνώμη του τότε Υπουργού Γεωργίας κ. Τζουμάκα, διαμόρφωσε με την καθοριστική ψήφο του στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας την πλειοψηφία σε βάρος της καπνοκαλλιέργειας στις χώρες της Ε.Ε. και επομένως και εναντίον των Ελλήνων καπνοπαραγωγών; Μόνο κατά την τελευταία διετία της διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ (2002 και 2003), το πραγματικό αγροτικό εισόδημα, όπως καταγράφεται από τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και της Eurostat, μειώθηκε κατά 11,2%!;

Είναι λοιπόν αργά για…κροκοδείλια δάκρυα από εκείνους που είτε δεν θέλησαν είτε δεν κατάφεραν να στηρίξουν εμπράκτως και αποτελεσματικά τον Έλληνα αγρότη, ο οποίος και μνήμη και κρίση διαθέτει, ώστε να καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά ποιοι τον ενέπαιξαν και ποιοι πραγματικά στην πράξη κι όχι μόνο στα λόγια εργάζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του, ακόμη και παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησαν η αδιαφορία και οι αστοχίες των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Με ψευδείς ισχυρισμούς και θολά ευχολόγια, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής, δεν μπορούν να πείσουν ότι ξαφνικά και (πολύ) όψιμα, έχουν αλλάξει.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: