Ο ΓΓ ΑΜΘ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΘΡΑΚΗ 2008»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Δημήτρης Σταμάτης εγκαινίασε την 17η διοργάνωση

Την έναρξη διαλόγου με τη ΔΕΘ ΑΕ, την αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς, ώστε να αντλήσει η έκθεση «Θράκη» περισσότερη στήριξη από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτρης Σταμάτης, εγκαινιάζοντας την 17η διοργάνωσής της, το απόγευμα της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου ΑΜ-Θ, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής.

Ο κ. Σταμάτης υπογράμμισε ότι, ο δρόμος για το επιτυχές μέλλον του τόπου περνά μέσα από την εξωστρέφεια και αναφέρθηκε στο δυναμικό πλαίσιο ανάπτυξης στην περιοχή, υπό το φως των ενεργειακών εξελίξεων και της ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, σημείωσε πως η Περιφέρεια ΑΜ-Θ επιχειρεί να δώσει νέα πνοή και διάσταση στην επενδυτική πρωτοβουλία και έκανε γνωστό πως από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι και σήμερα, εξετάστηκαν πάνω από 90 υποθέσεις επιχειρήσεων και πρόσφατα, για πρώτη φορά από το 2006, εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο 38 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 38 εκατ. ευρώ, με ύψος επιχορήγησης 20 εκατ. και πρόβλεψη για 323 νέες θέσεις εργασίας.

Ανέφερε επίσης, πως το υπόλοιπο του Γ’ ΚΠΣ ανέρχεται σε 199 εκατ. ευρώ για την περιοχή, ενώ το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) θα φέρει συνολικά 2 δισ. ευρώ στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, συμπεριλαμβανομένων των ποσών που της αναλογούν από τα τομεακά προγράμματα.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη τους διοργανωτές της έκθεσης «Θράκη», τους εκθέτες, τα Επιμελητήρια, τις ΤΕΔΚ, τις Νομαρχίες, όλους όσους αντιλαμβάνονται και αξιοποιούν τις εμπορικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες της έκθεσης.

Σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην τριήμερη επιχειρηματική επίσκεψη περισσότερων από 30 Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με στόχο την προβολή και ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών και των κινήτρων που προσφέρουν ο Αναπτυξιακός Νόμος και η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη από 4 έως 6 Ιουνίου 2008 και κατά τη διάρκεια της θα παρουσιασθεί στους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακόλουθους, το οικονομικό και επιχειρηματικό προφίλ και των πέντε νομών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενώ θα διεξαχθούν και κατ’ ιδίαν συναντήσεις επιχειρηματιών της περιοχής με τους Ακολούθους, με στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων επιχειρηματικών συνεργασιών. Στη διάρκεια της τριήμερης συνάντησης οι Οικονομικοί και Εμπορικοί Ακόλουθοι των ξένων πρεσβειών θα επισκεφθούν βιομηχανικές μονάδες που είναι εγκατεστημένες στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: