ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΘΡΑΚΗ 2008


Ανοίγει τις πύλες της η 17η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση ΘΡΑΚΗ 2008, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 25 Μαΐου στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.

Ένα κορυφαίο οικονομικό και εμπορικό γεγονός, στο οποίο συμμετέχουν φέτος 135 εκθέτες, εκ των οποίων οι 130 άμεσοι και οι 5 έμμεσοι, ενώ μεταξύ των συμμετοχών περιλαμβάνονται τα Επιμελητήρια Ξάνθης, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Λάρισας, Λακωνίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας. Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να δώσουν το «παρών» η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Θάσος και η Αθήνα, αλλά και διεθνείς συμμετοχές που έλκουν την καταγωγή τους από την Κύπρο και την Ιταλία.

Γεωργικά μηχανήματα, γεωργικά φάρμακα, αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα, κατεψυγμένα προϊόντα, ποτά, μηχανήματα γενικής χρήσεως, δομικά υλικά, είδη θέρμανσης, βιομηχανικά και βιοτεχνικά προϊόντα, προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας, ένδυση-υπόδηση, πρώτες ύλες, χαρτί-υλικά συσκευασίας, οικιακός εξοπλισμός, έπιπλα, διακοσμητικά είδη, είδη λαϊκής τέχνης, μεταφορικά μέσα, ηλεκτρονικός και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, καλλωπισμός, εκδόσεις θα παρουσιαστούν στους χώρους του ΔΕΚΑΜΑΘ, ενώ συμμετοχή θα έχουν κρατικοί οργανισμοί και δημόσιες υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την διοργάνωση σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ημερίδας με θέμα «Η άλλη γεωργία», το Σάββατο 24 Μαΐου στην Ξάνθη όπως επίσης και τους παραδοσιακούς πλέον αγώνες δεξιοτεχνίας αυτοκινήτου, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ελλάδος.

Τα εγκαίνια της θα τελέσει την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός, παρουσία της διοίκησης της ΔΕΘ ΑΕ και των τοπικών αρχών.

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της έκθεσης από τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και του ΔΕΚΑΜΑΘ (Διεθνές εκθεσιακό κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης) πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή. Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή του στο θεσμό, ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, ο αντινομάρχης Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, ο πρόεδρος του Εμπορο-βιομηχανικού Επιμελητηρίου Νίκος Αγγελίδης και του Επαγγελματο-βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Λιούρτας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΑΕ, κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΖΡΙΚΙΔΗ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 17Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΘΡΑΚΗ 2008»

Αγαπητοί φίλοι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καλημέρα σας. Εκπροσωπώντας τη ΔΕΘ ΑΕ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει των αυριανών εγκαινίων της 17ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Θράκη 2008».

Βρισκόμαστε άλλη μια χρονιά στην Κομοτηνή, πιστοί στο ραντεβού μας με μια διοργάνωση που μετρά φέτος 17 έτη ζωής και έχει συμβάλει στην οικοδόμηση μιας περιφερειακής εκθεσιακής παράδοσης στην περιοχή.

Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε 135 εκθέτες, εκ των οποίων οι 130 άμεσοι και οι 5 έμμεσοι. Αν και ο αριθμός των εκθετών είναι μειωμένος σε σχέση με τους 156 που συμμετείχαν στη «Θράκη 2007» -μέγεθος ρεκόρ στην ιστορία της Έκθεσης- θέλω να υπογραμμίσω πως ο εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε φέτος αυξήθηκε σε 1.900 τ.μ. από τα 1.700 τ.μ. της περσινής διοργάνωσης.

Μεταξύ των συμμετοχών στη «Θράκη 2008» περιλαμβάνονται τα Επιμελητήρια Ξάνθης, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Λάρισας, Λακωνίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λακωνίας.

Πέραν των πόλεων αυτών στη φετινή διοργάνωση θα δώσουν το «παρών» η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Θάσος και η Αθήνα, ενώ οι διεθνείς συμμετοχές έλκουν την καταγωγή τους από την Κύπρο και την Ιταλία. Δυστυχώς για φέτος υπάρχει περιορισμένη συμμετοχή επιχειρήσεων από την ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής.

Η 17η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη 2008» θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 25 Μαΐου στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Τα εγκαίνια της θα τελέσει αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός, παρουσία της διοίκησης της ΔΕΘ ΑΕ και των τοπικών αρχών.

Και φέτος η γκάμα των εκθεμάτων της «Θράκη» είναι ιδιαίτερα ευρεία. Γεωργικά μηχανήματα, γεωργικά φάρμακα, αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα, κατεψυγμένα προϊόντα, ποτά, μηχανήματα γενικής χρήσεως, δομικά υλικά, είδη θέρμανσης, βιομηχανικά και βιοτεχνικά προϊόντα, προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας, ένδυση-υπόδηση, πρώτες ύλες, χαρτί-υλικά συσκευασίας, οικιακός εξοπλισμός, έπιπλα, διακοσμητικά είδη, είδη λαϊκής τέχνης, μεταφορικά μέσα, ηλεκτρονικός και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, καλλωπισμός, εκδόσεις θα παρουσιαστούν στους χώρους του ΔΕΚΑΜΑΘ, ενώ συμμετοχή θα έχουν κρατικοί οργανισμοί και δημόσιες υπηρεσίες.

Συνεχίζοντας την παράδοση της διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων που αντλούν το περιεχόμενό τους από τις επίκαιρες εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και γενικότερα στην περιφέρεια, η ΔΕΘ ΑΕ θα βρεθεί το Σάββατο 24 Μαΐου στην Ξάνθη, όπου σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα διοργανώσει ημερίδα με θέμα «Η άλλη γεωργία».

Ακαδημαϊκοί, τοπικοί φορείς, στελέχη του υπουργείου, αλλά και παραγωγοί από την περιοχή θα «συναντηθούν» προκειμένου να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο σύγχρονο περιβάλλον. Θέματα όπως οι προοπτικές της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου, οι μορφές της άλλης γεωργίας, οι πολιτικές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η ενεργειακή προστασία των καλλιεργειών, αλλά και η συμβολή των νέων αγροτών στη στήριξη της άλλης γεωργίας θα απασχολήσουν την ημερίδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει και η ενότητα για την καλλιέργεια σπαραγγιών στην Ξάνθη, στην οποία μάλιστα θα κατατεθεί η εμπειρία των ίδιων των παραγωγών.

Επίσης στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της «Θράκη» θα διοργανωθούν από τη ΔΕΘ ΑΕ και την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης οι παραδοσιακοί πλέον αγώνες δεξιοτεχνίας αυτοκινήτου, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ελλάδος.

Ήθελα στο σημείο αυτό να σταθώ σε μια δέσμευση που ανέλαβε η ΔΕΘ ΑΕ απέναντι στη Θράκη και έγινε πραγματικότητα. Στη συνέντευξη Τύπου της περσινής διοργάνωσης είχαμε κάνει γνωστή την πρόθεσή μας να διοργανώσουμε στην περιοχή μια νέα έκθεση, με ενεργειακό προσανατολισμό, κεφαλαιοποιώντας τις ραγδαίες εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της Θράκης, με δεδομένη τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Λίγους μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 2007, έλαβε σάρκα και οστά η «Energon», προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών και υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που αποδίδει η ΔΕΘ ΑΕ στην περιοχή. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως θα συνεχίσουμε να αναζητούμε νέα ερεθίσματα, προκειμένου να αναδείξουμε με αποτελεσματικό τρόπο τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις των παραγωγών της περιφέρειας.

Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω πως δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη» αποτελεί για τη ΔΕΘ ΑΕ πυλώνα της περιφερειακής εκθεσιακής της πολιτικής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρόεδρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κα Υβόνη Στόικου-Πέππα για την αρωγή της και στη φετινή προσπάθειά μας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τη φιλοξενία της, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην παραγωγή ενός εκθεσιακού προϊόντος αξιώσεων.
Σας ευχαριστώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: