ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ


Με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας άνοιξε σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων που θα διαρκέσουν ως το τέλος Ιουνίου.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε ομαλά, ενώ το θέμα της έκθεσης είχε να κάνει με την ελληνική παράδοση. Οι εξεταστές ζήτησαν απο τους μαθητές να γράψουν τις απόψεις τους στο εξής θέμα:

«Ο Δήμος σας διοργανώνει μια εκδήλωση με θέμα την παράδοση. Ως εκπρόσωπος της μαθητικής σας κοινότητας, αναλάβατε τη σύνταξη ενός κειμένου που θα εκφωνηθεί στην εκδήλωση. Σε αυτό να αναφέρετε τις αιτίες για τις οποίες πολλοί νέοι σήμερα έχουν απομακρυνθεί απο την παράδοση και να προτείνετε τρόπους επανασύνδεσής τους με αυτήν.» (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΔΩ)

Οι υποψήφιοι στο νομό Ροδόπης είναι φέτος 700, 460 τελειόφοιτοι και 240 απόφοιτοι. Στην Κομοτηνή λειτουργούν συνολικά 4 εξεταστικά κέντρα, 3 εξεταστικά κέντρα στην περιφέρεια του νομού και ένα εξεταστικό κέντρο για τα δυσλεκτικά παιδιά.

Οι μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης θα μπούν στην μάχη των εξετάσεων στις 19 Ιουνίου, ενώ των ειδικών μαθημάτων στις 20 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις θα δίνονται τις μέρες Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου, προκειμένου οι υποψήφιοι στις αρχές Ιουλίου να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία.

Δοκιμαστικές εκπομπές θεμάτων προς τα 1.350 εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας, έγιναν τις προηγούμενες μέρες, ενώ έχουν επιλεγεί τα 28 κέντρα όπου θα γίνει η βαθμολόγηση των γραπτών.

Στην όλη διαδικασία θα εμπλακούν περίπου 30.000 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 17.000 επιτηρητές.

Για την αποτροπή της πιθανότητας πλήγματος στο αδιάβλητο των εξετάσεων, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ανακοινώσει έξι νέα μέτρα.

Στις φετινές Πανελλαδικές θα συμμετάσχουν 94.600 υποψήφιοι (κατηγορία 90%) με τις θέσεις των εισακτέων να ανέρχονται σε 70.701.

Συνολικά, για όλες τις κατηγορίες, οι εν δυνάμει υποψήφιοι φτάνουν τους 146.100 και οι θέσεις που αντιστοιχούν είναι 86.736.

Ανακατατάξεις στις βάσεις αναμένεται να φέρει η αύξηση των θέσεων με κύριο βάρος στα περιφερειακά ΑΕΙ με ταυτόχρονη μείωση κατά 10% των θέσεων στα κεντρικά πανεπιστήμια.

Λόγω των αλλαγών αυτών θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να κινηθούν ανοδικά οι βάσεις σε κεντρικά ΑΕΙ της Αθήνας, δημιουργώντας διλήμματα ακόμα και στους αριστούχους. Παράλληλα αναμένεται αύξηση των αιτήσεων για μετεγγραφές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: