ΕΥΡΙΠΙΔΗ…ΑΚΟΥΣ;

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…
Κορυφώνονται αυτή την εβδομάδα οι αντιδράσεις στα ΑΕΙ ενόψει των πρυτανικών εκλογών.
Οι σύλλογοι των φοιτητών φαίνονται αποφασισμένοι να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και να χρησιμοποιήσουν κάθε μορφή διαμαρτυρίας έναντι στην αναθεώρηση του άρθρου 16.

Φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη και την Παρασκευή νέες πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών έχει προτείνει στους συλλόγους κάθε πανεπιστημίου πενθήμερη απεργία, στις 20-21 και 28-30 Μαΐου.

Την «όδό» των κινητοποιήσεων επιλέγουν και οι Πανεπιστημιακοί οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ η ενώ η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών έχει προτείνει στους συλλόγους κάθε πανεπιστημίου πέντε ημέρες απεργία, στις 20-21 και 28-30 Μαΐου.

Σε συνέντευξη του σήμερα στην εφημερίδα «Βραδυνή», ο υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστήμιων, θα μπορούσε να γίνει με την παρούσα κατάσταση και χωρίς αναθεώρηση του άρθρου 16, μέσα από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, που θα ελέγχονται από το κράτος, αλλά θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη λειτουργία τους.

Με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Στυλιανίδης προαναγγέλει τετραετές Λύκειο και εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις, ενώ διαβεβαιώνει ότι ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη θωράκιση και την αντικειμενικότητα των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει φέτος και θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση, ενώ θα εφαρμοστεί από την επόμενη κυβερνητική θητεία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Αθήνα, 19 Μαΐου 2008

Η άμιλλα θα βοηθήσει τα κρατικά ΑΕΙ

«Η διασταλτική ερμηνεία του άρθρου 16 επιτρέπει τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων. Ανοίγει η συζήτηση για την αποδέσμευση του Λυκείου από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Τόνισε ακόμη: «Το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Όποιος υπονομεύει τις πρυτανικές εκλογές είναι σα να υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου. Μέσα από την άμιλλα θα βελτιωθεί η λειτουργία των κρατικών ιδρυμάτων».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: