ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Ξεκινά στην Κομοτηνή το 16ο διεθνές συνέδριο φυσικής αγωγής και αθλητισμού που διοργανώνει το ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ., υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την συμμετοχή 1000 και πλέον συνέδρων από όλο τον κόσμο.

Η επίσημη έναρξη του φετινού συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 16 Μαΐου από τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, στις νέες εγκαταστάσεις του τμήματος στην πανεπιστημιούπολη, ενώ στη διάρκεια των εργασιών του θα παρουσιαστούν 380 επιστημονικές εργασίες και θα πραγματοποιηθούν σημαντικά σεμινάρια, συμπόσια και στρογγυλές τράπεζες, θα γίνει η πρώτη συνάντηση προέδρων ή εκπροσώπων ΤΕΦΑΑ νοτιοανατολικών ευρωπαϊκών χωρών αλλά και η πρώτη επανένωση αποφοίτων του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, αρχής γενομένης από το 1988.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν δύο συνέδρια δορυφόροι, για τη βιοχημεία και φυσιολογία της άσκησης και το πρώτο συμπόσιο ελληνικής επιστημονικής εταιρείας ψυχοκινητικής, φυσική δραστηριότητα και σύγχρονες τάσεις, για την θεματολογία και τους ομιλητές του οποίου ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Γιώργος Καμπάς είπε τα εξής: « Έχουμε δύο πολύ μεγάλες προσωπικότητες στον χώρο αυτό, τον καθηγητή προληπτικής ιατρικής, Αντώνη Καφάτο από την Κρήτη ο οποίος είναι πολύ γνωστός και στο εξωτερικό για την λεγόμενη μελέτη της Κρήτης για την παχυσαρκία, θα ταξιδέψει μέχρι την Κομοτηνή, θα είναι εδώ στην στρογγυλή τράπεζα για να υποστηρίξει όλα αυτά που γνωρίζουμε ήδη, αλλά να πει και νέα αποτελέσματα από τις τελευταίες του μελέτες, καθώς και τον Κρις Ρίντοκ από πανεπιστήμιο της Αγγλίας ο οποίος είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται όλα τα χρήματα της Ε.Ε. που σχετίζονται με την παχυσαρκία και την φυσική δραστηριότητα. Άρα έχουμε και από εκεί να ακούσουμε χρήσιμες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να καταπολεμήσουμε αυτή την σύγχρονη μάστιγα που λέγεται παχυσαρκία και κυρίως παιδική παχυσαρκία. Στην στρογγυλή τράπεζα βέβαια θα έχουμε και την τιμή να φιλοξενήσουμε μία απόφοιτη δική μας η οποία είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία, την Αφροδίτη Στάθη και ο κ. Κώστας Λαπαρίδης θα μας μιλήσει για την διατροφή στις μικρές ηλικίες και ο Ανδρέας Αυγερινός για τα προγράμματα φυσικής δραστηριότητας στον ελλαδικό χώρο».

Ενδιαφέροντα σεμινάρια πάλης, pilates, παραδοσιακού χορού, baby swimming, πλαισιώνουν το πρόγραμμα του συνεδρίου, στις λεπτομέρειες των οποίων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Γιώργος Κώστα: «Με αφορμή το σεμινάριο πάλης θα έχουμε προπονητές πάλης και την διεθνή ομοσπονδία πάλης που σκέφτεται μετά από αυτή την ολυμπιάδα να αλλάξει κάποιους κανονισμούς. Το συνέδριό μας θα αποτελέσει μία από τις πηγές πληροφόρησης για την ομοσπονδία της πάλης τι αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στην επόμενη 4ετία ώστε η πάλη να γίνει πιο καλή. Θα υπάρχει επίσης σεμινάριο για pilates, πολλοί απόφοιτοί μας βρίσκουν δουλειά πια σε γυμναστήρια ή σε χώρους εργασίας εκτός το κλασικό προπονητικό ή φυσική αγωγή. Σεμινάριο παραδοσιακού χορού και baby swimming, που ήταν το σεμινάριο με τη μεγαλύτερη επιτυχία και το επαναλαμβάνουμε και φέτος. Θα έχουμε την κ. Γκοτσιά εδώ η οποία είναι γνωστή στα ΜΜΕ γιατί έχει βγει πολλές φορές στα αθηναϊκά μέσα, έχει την μεγαλύτερη εταιρεία baby swimming, απόφοιτή μας από ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Θα έρθει μαζί με μπαμπά και μωρό που είναι εκπαιδευμένος στο baby swimming».

10 στρογγυλές τράπεζες περιλαμβάνονται στο συνέδριο, μία εκ των οποίων σχετίζεται με τα Special Olympics, που θα πραγματοποιηθεί το 2011 στην Ελλάδα ενώ οι πρόεδροι των πέντε τμημάτων ΤΕΦΑΑ της χώρας μας, Κομοτηνής, Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Τρικάλων και Σερρών, θα συζητήσουν σε στρογγυλή τράπεζα τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων.

Τέλος στη διάρκεια του συνεδρίου στην Κομοτηνή θα βρίσκονται και θα συνεδριάσουν κεκλεισμένων των θυρώνοι επιτροπές του υπουργείου Παιδείας οι οποίες ασχολούνται με την φυσική αγωγή. Οι τρεις αυτές επιτροπές είναι η ΚΕΑΤ – Κεντρική Επιτροπή Αθλητικών Τάξεων, η ΕΘΕΑΣΟΠ – Εθνική Επιτροπή Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας και η ΚΟΕΣΑ – Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων, είναι οι άνθρωποι που οργανώνουν για όλα τα αθλήματα τους σχολικούς αγώνες.

Το 16ο διεθνές συνέδριο φυσικής αγωγής και αθλητισμού θα διαρκέσει τρεις μέρες, μέχρι την Κυριακή 18 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης κατά την οποία θα βραβευτούν εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που συνταξιοδοτείται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s