ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΕΠΘ ΣΕ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 15 Μαΐου 2008

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη κατά την επίσκεψή του στο 1ο Γενικό Λύκειο και το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά την επίσκεψη του στο 1ο Γενικό Λύκειο και το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Η παρουσία μου εδώ είναι και συμβολική αλλά και ουσιαστική. Επέλεξα το σχολείο αυτό διότι μου επιτρέπει να επικοινωνήσω άμεσα και με τα παιδιά των ΕΠΑΛ αλλά και του Γενικού Λυκείου. Ήρθα εδώ, στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, και μάλιστα σε ένα λύκειο από το οποίο έχω αποφοιτήσει κι εγώ.

Πρώτα απ΄ όλα, βλέποντας στο πρόσωπό σας το σύνολο των παιδιών όλης της Ελλάδος, σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις που σε λίγο ξεκινούν.

Θέλω να σας πω ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσει την αυστηρότητα, την τήρηση των κανόνων αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας αυτών των εξετάσεων και παράλληλα να διευκολύνει με κοινωνικά μέτρα τη δυνατότητα πρόσβασής σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η αυστηρότητα διασφαλίζεται από την εξέταση του ασυμβιβάστου των εξεταστών σε όλη την επικράτεια της χώρας έτσι ώστε όταν έχουν συγγενείς που δίνουν εξετάσεις να μην μπορούν να είναι εξεταστές.

Η κοινωνικότητα των μέτρων συνίσταται στο ότι ενώ μέχρι τώρα όταν υπήρχε βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δύο βαθμολογητών πάντοτε έμπαινε κι ένας τρίτος βαθμολογητής κι έβγαινε μέσος όρος βαθμού ο μέσος όρος των τριών βαθμολογητών. Με φετινή μας απόφαση ο μέσος όρος βαθμού είναι ο μέσος όρος των δύο καλύτερων βαθμών που θα γράψετε, κάτι που λειτουργεί υπέρ του μαθητή.

Αυτά τα μέτρα θα συνεχιστούν και τα επόμενα έτη, ενισχύοντας την αντικειμενικότητα των εξετάσεων, αλλά και διευκολύνοντας τους μαθητές. Αυτό που θα ήθελα σε κάθε περίπτωση να σας πω είναι ότι δεν πρέπει να έχετε άγχος κι επειδή είμαι βέβαιος ότι έχετε προετοιμαστεί σωστά να ξέρετε ότι οι πόρτες είναι σχεδόν ορθάνοιχτες, μια που με απόφασή μας φέτος η αναλογία είναι εννέα στους δέκα ενώ πέρυσι έμπαιναν επτάμισι στους δέκα μαθητές στο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ,

Άρα, όποιοι έχουν προετοιμαστεί σωστά κι έχουν δουλέψει είναι βέβαιον ότι θα μπορέσουν να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και από τους δύο τύπους λυκείων, αρκεί να έχουν προσπαθήσει για να επιτύχουν και τη σχολή της αρεσκείας τους.

Οι δικές μας προσπάθειες είναι να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των δασκάλων, των γονιών σας και τα δικά σας όνειρα και σήμερα είμαι εδώ, στο πρόσωπο των συμπατριωτών μου τους οποίους τόσο πολύ εμπιστεύομαι, για να ευχηθώ, στα παιδιά όλης της Ελλάδος καλή επιτυχία στις εξετάσεις που ξεκινούν. Είμαι βέβαιος ότι θα βρουν το δρόμο τους για το μέλλον δικαιώνοντας και τις προσπάθειες που όλοι μαζί έχουμε κάνει και η Πολιτική Ηγεσία αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς κι εσείς οι ίδιοι πάνω απ΄ όλα.

Καλή επιτυχία σε όλους!!»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: