ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που κατατέθηκε προς δημόσια διαβούλευση αποτελεί για την Ροδόπη σημαντικό μοχλό ανάπτυξης μια και η Κομοτηνή συνδέεται ως δίπολο με την Αλεξανδρούπολη και κατατάσσεται στους εθνικούς πόλους ανάπτυξης.

Δεν ήταν μια τυχαία επιλογή καθώς δικαιώθηκε όλος ο αγώνας που έγινε τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από τα συναρμόδια με την ενέργεια υπουργεία για την δρομολόγηση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τις προσωπικές μου πιέσεις ώστε να μπει η Κομοτηνή στην διανομή των αντισταθμιστικών ωφελειών που θα προκύψουν από την κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, εφόσον ένα τόσο μεγάλο εθνικής σημασίας έργο, αποτελεί κομβικό σημείο ανάπτυξης για την νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Από την άλλη η Θράκη και ιδιαίτερα η Ροδόπη χαρισματικά διαθέτει ένα μοναδικό οικοσύστημα, το οποίο πρέπει να προστατευθεί αλλά και να αξιοποιηθεί κατάλληλα, με παρεμβάσεις σε έργα και δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο με την θεσμοθέτησή του δίνει προτεραιότητες και λύνει ζητήματα και θέματα που επί δεκαετίες λίμναζαν και δεν έβρισκαν διέξοδο ώστε να γνωρίζει η κάθε περιοχή που πρέπει να τοποθετήσει τι και σε ποια ενότητα ανάπτυξης.

Μια σημαντική καινοτομία η οποία κινείται στην σωστή κατεύθυνση και σε 7 ενότητες καθορίζει επακριβώς τη διαμόρφωση ενός χωρικού προτύπου ανάπτυξης, που προωθεί την ανταγωνιστικότητα, την κοινωνική και οικονομική συνοχή και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της χώρας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: